Ruim 900 kinderen bezoeken voorstelling 'De Chinese Nachtegaal'

Drie acteurs, drie dagen, negen voorstellingen: het was druk in de Pluk op 8, 9 en 10 februari 2023. Van alle West Betuwse basisscholen kregen alle leerlingen uit groep 1 t/m 4 de kans om te komen kijken naar ‘De Chinese Nachtegaal’, gespeeld door acteurs van het Verteltheater. Lot Lohr – bekend van Sesamstraat – speelde samen met zangeres Andrea en accordeonist Peter voor ruim 900 kinderen de sterren van de hemel.

Welzijn West Betuwe organiseerde de voorstelling van NPO-gelden, beschikbaar gesteld door de gemeente West Betuwe. Van de 33 basisscholen die er in de gemeente zijn, hebben 24 scholen zich aangemeld om met hun onderbouw te komen kijken. Welzijn West Betuwe bood deze voorstelling aan omdat een theaterbezoek met de klas in coronatijd niet of nauwelijks mogelijk was. Het blijft belangrijk dat kinderen behalve taal, rekenen en spelling op de basisschool ook in contact komen met verschillende kunstvormen, zoals een theatervoorstelling.

Welzijn West Betuwe zorgt ervoor dat kunst- en cultuuronderwijs steeds meer en beter aanwezig is op scholen.
Leerkrachten geven aan blij te zijn met deze ondersteuning:

“De voorstelling was superleuk en het was heel goed geregeld, bedankt!” aldus één van de leerkrachten.

Ook begeleiders én kinderen waren enthousiast: “Het is een mooie manier voor jonge kinderen om kennis te maken met theater. De kinderen hebben zichtbaar genoten,” vertelt een moeder.

Meer informatie?