Op pad naar een gezondere weg

QR-FIT beweegroutes

Sporten en bewegen worden steeds belangrijker in de samenleving. Zaterdag opende wethouder Rutger van Stappershoef samen met Sanne van Kampen QR-Fit routes in Meteren en Asperen. Ook Welzijn West Betuwe was aanwezig bij de opening. Buurtsportcoach Tim Kroon voert de oefeningen uit op een aantal filmpjes in Meteren. Tim benadrukt hoe belangrijk sport en bewegen is: “Bewegen in het algemeen stimuleert de gezondheid en zorgt ervoor dat we ons fitter gaan voelen en dat is het doel waar we naar toe willen, dat zoveel mogelijk mensen in beweging komen en gaan zien waarom bewegen zo leuk en belangrijk is”.

Voor Welzijn West Betuwe zijn er verschillende mogelijkheden met deze beweegroute. Zo kunnen de kinderen uit het basisonderwijs die normaal overblijven op school een keer met een coach een route lopen. De route kan gebruikt worden voor de Daily Mile, die sommige scholen standaard op de weekplanning hebben staan: hardlopen in combinatie met de verschillende fitheidsoefeningen.

Daarnaast willen we ouderen meer in beweging zetten. Om mensen over de drempel te helpen, kan dit stapsgewijs: samen de route lopen, zodat ze het daarna kunnen toepassen door zelf te route te lopen.

De startborden van de QR-FIT routes zijn bij VV Asperen of bij de speeltuin aan de Tolhuisenstraat in Meteren. QR-FIT creeërt via een app een beweegvriendelijke omgeving voor iedereen en speelt direct in op de positieve effecten van sporten en bewegen in de openbare ruimte. Langs de routes, die enkele kilometers lang zijn, staan de paaltjes met een QR code. Langs deze route kunnen inwoners laagdrempelig sport- en beweegoefeningen doen. De oefeningen zijn naar keuze gemakkelijk, gemiddeld of gevorderd van niveau. Ook zijn er oefeningen voor personen met een fysieke beperking.

 

 

 

Meer informatie?

Secretaris bij stichting Liniewacht
Welzijn West Betuwe
Algemeen