Home » Nieuws » Jeugd » Nationale Sportweek 2021

Nationale Sportweek 2021 West Betuwe

De gemeente West Betuwe gaat zich de komende jaren inzetten om meer inwoners aan het sporten en bewegen te krijgen. Want sport en bewegen draagt bij aan een betere fitheid en gezondheid van onze inwoners. Maar minstens net zo belangrijk is dat Sport en Bewegen vooral leuk is om te doen. Welzijn West Betuwe grijpt de Nationale Sportweek aan om het nieuwe sportseizoen te openen en er samen met de lokale sportaanbieders voor te zorgen dat iedereen weer kan en gaat sporten. Bij heel veel sportverenigingen in jouw omgeving zijn er gratis proeflessen. Welke sport ga jij proberen? Wij wensen alle deelnemers veel plezier en we hopen veel blije gezichten te zien op de sportvelden.

Stoeprandkampioenschap

Word jij de eerste ‘Stoeprand kampioen’ van West Betuwe? Ga de strijd aan met je leeftijdsgenoten op deze bomvolle finaledag. Naast stoepranden kun je ook: knikkeren, Kingen, Pannavoetballen en nog veel meer!

Woensdag 22 september 14.30 – 17.00 uur
Leeftijd: 6 t/m 12 jaar
Locatie: Parkeerterrein GVV Geldermalsen & HC Geldermalsen, Randweg 5  Geldermalsen

Meld je hier aan!

Jeu de Boules toernooi

Jeu de Boules is een spel wat vooral met veel gezelligheid en goed weer wordt gespeeld. Een leuk spel voor jong en oud. Alle leeftijden dus. Het is gemakkelijk te leren en oefening baart kunst. Gooi jij een balletje mee?

Zaterdag 25 september 13.00 –±16.00 uur
Leeftijd: Alle leeftijden
Locatie: Jeu de Boules vereniging Molenzicht, Sportstraat 7 Beesd

Meld je hier aan!

Uniek Sporten

Dit jaar faciliteren de buurtsportcoaches van Welzijn West Betuwe één extra beweegmoment voor de bewoners van o.a. de woon/dagbesteding locaties: Thomashuis Varik, Thomashuis Buurmalsen, Zorglandgoed Bloemfonteijn, Dagbesteding Dolfijn en Zorgboerderij Lingehof. De sport- en beweegactiviteiten worden aangepast aan de mogelijkheden van de bewoners. Met als doel samen lekker sportief in beweging!

Heb jij als woon/dagbesteding locatie ook behoefte aan een extra beweegmoment en/of eventueel vraagstukken liggen omtrent het meer in beweging zetten van een groep? Neem dan contact op met een buurtsportcoach van Welzijn West Betuwe.

 

                                       

Voor vragen...

Stijn Brokx
Coördinator cultuur -en buurtsportcoaches/Consulent Sport en Bewegen

Zet jij de meeste stappen op één dag?

De challenge van dit jaar! We dagen je uit om op één dag zoveel mogelijk stappen te zetten. Deze stappen kun je registreren in de stappenteller α app in jouw appstore. Deel het resultaat via sociale media: Facebook of Instagram. Je loopt natuurlijk niet alleen, op sociale media zijn iedere dag groepen te volgen die zijn uitgedaagd door de buurtsportcoaches!

Gratis proeflessen in de Nationale Sportweek 2021

Gympoint Geldermalsen

Gympoint Geldermalsen heeft een divers aanbod van jong tot oud. In Buurmalsen is het mogelijk om mee te doen aan ouderengym en voor kinderen is het mogelijk om in Geldermalsen te gymmen. Tevens zijn er op de Plantage in Meteren nieuwe lessen voor kinderen gestart. Kijk op: https://www.gympoint.nl/gympoint-geldermalsen/lesrooster voor meer informatie over dagen, tijden en locaties.

Mountain Bootcamps

Mountain Bootcamps is onderdeel van het Fitlokaal en verzorgt sinds 2013 bootcamp trainingen om iedereen te helpen op het gebied van kracht, coördinatie, conditie en doorzettingsvermogen. Met onze bootcamps train je altijd op je eigen niveau, maar nooit alleen! Wij geloven er namelijk in dat als je samen sport je net dat beetje extra geeft. Daarom zeggen wij ook altijd: let’s get fit together! Wil je meer weten over hoe een training eruit ziet? Hier vind je meer informatie.

Weet je al genoeg? Meld je nu aan voor een gratis proefles!

 

Alzheimer Trefpunt West Betuwe

Bewegen is goed voor ons brein. Zo blijkt uit verschillende bevolkingsonderzoeken dat mensen die veel bewegen, minder kans hebben op het ontwikkelen van dementie. Te weinig bewegen verhoogt het risico op het ontwikkelen van de ziekte van Alzheimer. Om ervoor te zorgen dat het brein (van ouderen) niet ‘indut’, is het belangrijk om te weten wat een goede manier is voor mensen met én zonder dementie om het brein actief te houden.

(Prof. Dr. Erik Scherder)

‘Kom je ook in beweging’?

Het Alzheimer Trefpunt West Betuwe vraagt jouw aandacht voor dementie en bewegen en zamelen geld in voor dementieonderzoek. Jouw steun is hard nodig, want in West Betuwe heeft maar liefst 740 mensen (op een inwoneraantal van ongeveer 51.000) de diagnose dementie in 2020. De verwachting is dat dit aantal zal stijgen naar 1100 in 2030.

Dankjewel!

Namens Alzheimer Trefpunt West Betuwe

Meer informatie:

Babs Bergs
Consulent Ouderen

Maatregelen Coronavirus

COVID-19
Voor alle activiteiten geldt dat de richtlijnen in verband met het COVID-19 virus, zoals opgesteld door het RIVM, van toepassing zijn. De begeleiding kan je bij aankomst een aantal vragen stellen. De organisatie en de deelnemers zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor het naleven van de richtlijnen en mogen elkaar daar waar nodig hier op aanspreken.