Home » Nieuws » Jeugd » Nationale Sportweek 2019

Nationale Sportweek 2019 West Betuwe

Welzijn West Betuwe biedt dit jaar een bomvol programma aan in de Nationale Sportweek 2019. De week zal dit jaar naast het jaarlijkse pannavoetbaltoernooi voor 4-12 jarigen ook activiteiten bevatten voor jongeren tussen de 13 en 18 jaar oud, senioren en trainers/coaches. Lees hieronder meer over alle activiteiten en schrijf je in!

Woensdag 4 t/m 18 september – Pannavoetbal voorrondes West Betuwe
Doelgroep: 4 t/m 12 jarigen

Via de Pannavoetbal voorrondes kun je jezelf plaatsen voor de finaledag op woensdag 25 september. Tijdens deze finaledag maken jullie onderling uit wie de beste Pannavoetballer van West Betuwe is in drie leeftijdscategorieën, namelijk: groep 3-4, groep 5-6 en groep 7-8. De voorrondes vinden plaats bij: vv Heukelum, MVV ’58, vv Beesd, WNC Waardenburg, vv Ophemert en vv Herovina. Klik op de locatie voor meer informatie en inschrijven.

Vrijdag 20 september – 4×4 Straatvoetbaltoernooi bij RVV Rhelico
Doelgroep: 13 t/m 18 jarigen

De 1e editie van het 4 x 4 straatvoetbaltoernooi voor de jeugd van 13 tot en met 18 jaar wordt gehouden op vrijdagavond 20 september 2019 op de voetbalvelden van RVV Rhelico. Dit straatvoetbaltoernooi wordt georganiseerd voor alle jongeren die geboren zijn tussen 2001 en 2006. Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Dinsdag 24 september – Fhuttle challenge
Doelgroep: Iedereen

Een Fhuttle, wat is dat nou weer? Een Fhuttle is een uit de kluiten gewassen badmintonshuttle waarmee je met je hand, voet of lijf overgooit. Met z’n tweeën of in een groepje. De challenge is om in 2 minuten tijd een zo’n lang mogelijke hooghoudreeks maakt. Doe jij mee? Meld je aan met je collega’s, familie, buren of klas en verover de eerste Fhuttle-titel in West Betuwe.

Dinsdag 24 september – Informatieavond omtrent licht verstandelijke beperking en autisme bij RVV Rhelico
Doelgroep: trainers/coaches, leraren en andere geïnteresseerden

Tijdens de informatieavond over het omgaan met kinderen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en/of autisme nemen we je mee naar de praktijk. Allereerst laat Stichting MEE je ervaren hoe het is om een LVB of autisme te hebben, vervolgens gaan we kijken waar jij bij dit onderwerp allemaal tegenaan loopt bij het geven van sportlessen of trainingen. Door onderling ervaringen uit te wisselen met andere trainers, coaches, leraren en zorgprofessionals willen wij jullie weer een stap verder brengen in het geven van inclusieve sportlessen. Meer informatie en inschrijven kan hier.

Woensdag 25 september – Pannavoetbalfinale en diverse side-events bij vv Asperen
Doelgroep: 4 t/m 16 jarigen

Op woensdag 25 september strijden ruim 60 finalisten uit West Betuwe en Leerdam om de felbegeerde Pannavoetbaltitels. Naast het kijken van alle Pannavoetbalfinale wedstrijden zijn er nog veel meer leuke dingen te doen. Wat denk je van Suppen op het water, superheldengym voor peuters en kleuters, freerunnen en kickboksen? Klik op de activiteit voor meer informatie en inschrijven.

Spar Asperen sponsort een flesje water en fruit voor alle deelnemers van de pannafinale.

Vrijdag 20 t/m zondag 29 september – CrossFit en Bootcamp
Doelgroep: 13 t/m 18 jarigen

Maandag 23 september – CrossFit bij Health Center de Schildkamp in Asperen
CrossFit is een kracht- en conditioneel trainingsprogramma dat als doel heeft een zo breed mogelijke prikkel op het lichaam te creëren. Iedereen traint dezelfde technieken en bewegingen. Alleen de uitvoering, weerstand en intensiteit van trainen wordt individueel aangepast. Dit maakt CrossFit toegankelijk voor iedereen.

 

Stijn Brokx
Coördinator cultuur -en buurtsportcoaches/Consulent Sport en Bewegen