Basisschoolleerlingen bezoeken boerderijen uit West Betuwe

In 2023 organiseerde Welzijn West Betuwe in opdracht van de gemeente voor het eerst de ‘Natuurweek’ voor alle basisscholen uit de gemeente. De week van 20 maart stond daarom helemaal in het teken van de boerderij. In samenwerking met Boerderij-educatie Rivierenland konden klassen gratis op bezoek bij verschillende boerderijen in West Betuwe. Er staat in de toekomst nog meer op het programma.

Naar de boerderij
Het doel van de West Betuwse Natuurweek is om kinderen op een positieve manier kennis te laten maken met lokale tradities en de cultuurhistorie van de gemeente West Betuwe. Daarnaast speelt duurzaamheid en milieubewust leven een rol tijdens deze educatielessen. De natuurweek is een pilot om natuur-, milieu- en boerderij-educatie op te starten in de gemeente West Betuwe.

Bij drie verschillende bedrijven uit West Betuwe – Melkveebedrijf Hakkert uit Tricht, zuivelboerderij Noordam in Hellouw en paprikakwekerij Van der Burg uit Est – verzorgden medewerkers interactieve rondleidingen en waren er bijpassende activiteiten. Zo hebben de leerlingen van dichtbij kunnen zien hoe kaas gemaakt wordt en kookten ze in Est zelf paprikasoep. Het was een zeer geslaagde week waarbij iedereen met een grote glimlach de boerderij weer verliet.

Boerderijspelen
Na de Natuurweek zijn de boerderijeducatielessen nog niet klaar. Op maandag 24 april (tijdens de meivakantie) vinden op boerderij Hoeve Boveneind in Herwijnen de ‘Boerderijspelen’ plaats. Basisschoolleerlingen uit alle groepen kunnen hieraan meedoen. Op het programma staat onder andere laarswerpen, een hooibaalparcours en koeien natekenen. Deelname is gratis. Opgeven kan via de agenda.

 

Meer informatie?