Wandel mee met de Nationale Diabetes Challenge West Betuwe 2023

Bewegen en een gezonde leefstijl zijn belangrijk om vitaal ouder te worden. Door regelmatig te wandelen blijf je fitter. Je maakt je spieren en gewrichten sterk en je stimuleert de bloedsomloop. Het verkleint het risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2 en overgewicht.  Met de Nationale Diabetes Challenge (NDC) daag je jezelf 20 weken lang uit om in beweging te blijven.

Dit jaar vindt in West Betuwe de NDC plaats in Geldermalsen en in Waardenburg:

  • Waardenburg: Dorpshuis De Koeldert: startdatum donderdag 11 mei 2023, 14.00 uur
  • Geldermalsen: De Pluk, startdatum donderdag 11 mei 2023, 10.00 uur

Gezond in beweging

De NDC in West Betuwe is een initiatief van Welzijn West Betuwe, GGD Gelderland-Zuid, gemeente West Betuwe en de startlocaties De Pluk Geldermalsen en De Koeldert Waardenburg. De NDC helpt op een gezonde manier in beweging te komen. Het is een wandelprogramma voor mensen met diabetes type 2 of overgewicht. Maar ook mensen zonder een (chronische) aandoening kunnen meedoen: wandelen is goed en gezellig voor iedereen.

Je wandelt 20 weken lang één keer per week met een groep een wisselende route. Er is altijd een begeleider (zorgverlener, welzijnsprofessional, buurtsportcoach of iemand namens de gemeente) aanwezig. Onderzoek laat zien dat NDC-deelnemers zich na afloop van het wandelprogramma fitter en energieker voelen, in gewicht afvallen en minder medicatie nodig hebben. Bovendien merken zij dat samen bewegen en aan de slag gaan met je gezondheid leuk en belangrijk is. Dat motiveert uiteindelijk om ook zelfstandig in beweging te blijven!

Samen aan de wandel

We wandelen samen, dat staat voorop! Daarom houden we rekening met ieders niveau en bouwen we de afstand en intensiteit van de wandelingen langzaam op. De routes zijn uitgezet voor ca 1 uur wandelen. De startlocatie is elke week hetzelfde. Na afloop van een wandeling staat er water klaar en is er mogelijkheid nog even gezellig na te praten.

Aanmelden

Meedoen is gratis, aanmelden gaat via de website van de Nationale Diabetes Challenge. Let op: voer de juiste startlocatie in (Geldermalsen of Waardenburg)

Meer informatie?

Jeroen Vuurens
Buurtsportcoach