Mantelzorg is als topsport

Het is deze week, van maandag 8 november t/m zaterdag 13 november, De Week van de Mantelzorg. Tijdens De Week van de Mantelzorg staan de mantelzorgers in het middelpunt. Mantelzorgers zorgen voor hun naasten en die zorg mag gezien worden!

Op maandag 8 november was de aftrap van de Week van de Mantelzorg in restaurant de Oude Betuwe in Tricht. Zes mantelzorgers uit de gemeente schoven samen met burgemeester Servaas Stoop en wethouder Ton van Maanen aan tafel om hun ervaringen te delen. Een sociaal werker en consulent mantelzorg van Welzijn West Betuwe waren hierbij ook aanwezig. Hoe zorg je ervoor dat je als mantelzorger de zorg voor je naaste vol blijft houden en wat heb je hierbij nodig? Ton van Maanen maakte hierbij de vergelijking met een topsporter. Als topsporter is voldoende hersteltijd nodig om topprestaties te kunnen blijven leveren.

Gedurende de rest van de week staan er activiteiten verspreid over de hele gemeente op de agenda waar mantelzorgers aan deel kunnen nemen.  Ook worden tijdens De Week van de Mantelzorg de mantelzorgcomplimenten thuisbezorgd.

Meer informatie:

Anne van Steijn
Consulent mantelzorg