Home » Nieuws » Senioren » Maatregelen Coronavirus

Maatregelen Coronavirus

Er zijn inmiddels enkele honderden mensen in Nederland besmet met het corona-virus. Om deze reden heeft het RIVM en de landelijke overheid diverse maatregelen afgekondigd. Deze zijn:

  • Blijf thuis bij klachten neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Mijd sociaal contacten. Bel pas met huisarts als klachten verergeren.
  • Alle scholen, horeca en sportfaciliteiten sluiten vanaf 16 maart.
  • Mensen in heel Nederland wordt opgeroepen zo veel mogelijk thuis te werken of de werktijden te spreiden.

In het bijzonder geldt voor kwetsbare personen (ouderen en personen met verminderde weerstand):

  • Vermijd gezelschappen en openbaar vervoer. In het algemeen wordt mensen dringend verzocht om bezoek aan kwetsbare personen te beperken.

Omdat Welzijn West Betuwe diverse activiteiten heeft waaraan kwetsbare personen en ouderen deelnemen worden ook bij ons activiteiten afgelast. Om hier zekerheid over te hebben kunt u contact opnemen met de gebruikelijke contactpersonen of anders met het kantoor van Welzijn West Betuwe. Daarnaast rekenen we op ieders verantwoordelijkheid om bovenstaande richtlijnen te volgen en de hygiene regels in acht te nemen.

We proberen de dienstverlening voor kwetsbare personen zoals vervoer en de maaltijdvoorziening zoveel mogelijk in stand te houden.

Vanwege de oproep om thuis te werken bestaat de kans dat het kantoor van Welzijn West Betuwe in Waardenburg en Geldermalsen minder of niet bezet is. Het beste zijn medewerkers op hun mobiele nummer of per mail te bereiken.