Lekker Thuis Wonen

In Geldermalsen kunnen inwoners van 55 en ouder via het project ‘Lekker thuis wonen’ een gratis woonadvies krijgen. Het idee hierachter is dat mensen langer in hun woning moeten en willen blijven wonen. Met een woonadvies kunnen ze zich hierop voorbereiden.

Wie een woonadvies aanvraagt, krijgt bezoek van een vrijwillige woonadviseur. Deze woonadviseur is getraind om adviezen te geven over het toekomstbestendig maken van een woning. Deze adviezen kunnen heel erg uiteenlopen. Kleine aanpassingen kunnen al helpen een huis toekomstbestendig te maken. Denk hierbij aan beugels in het toilet, een extra trapleuning of het verlagen van drempels

Comfortabel voor straks is ook comfortabel voor nu

Wie wil niet zo lang mogelijk lekker blijven wonen in zijn eigen comfortabele huis? Comfortabel en veilig wonen is voor alle leeftijden. Een inloopdouche, een thermosstaatkraan, een hoger geplaatste vaatwasser zodat je niet steeds hoeft te bukken of verlichting om ’s nachts het toilet te vinden…. Het zijn gemakken waar iedereen plezier van heeft, onafhankelijk van leeftijd. In Geldermalsen worden inwoners -met name 55 plussers- gestimuleerd om hun huur- of koopwoning eens kritisch onder de loep te nemen. Dat geeft inzicht in kleine en grotere ingrepen die voor extra gemak zorgen en voorbereiden op de toekomst.

Woonadvies

Via Welzijn West Betuwe kunt u een huisbezoek aanvragen van een getrainde woonadviseur. Hij/zij loopt met u in en om de woning en stelt een advies voor u op. U ontvangt de bevindingen van de woonadviseur op papier met een advies op korte, middellange en lange termijn. Met dit gratis en vrijblijvende woonadvies in handen bepaalt u zelf wat u doet en wanneer u iets doet.

Nu fijn, later fijn

U voelt zich nu fijn in uw woning. U wilt dat graag zo houden in de toekomst, ook als u ouder wordt of als er beperkingen komen. De meeste mensen willen graag zo lang mogelijk comfortabel in hun eigen woning blijven wonen. Daar kunt u iets aan doen: Bekijk uw woning eens met een andere blik. Hoe kunt u uw woning nog comfortabeler maken en alvast voorbereiden op een toekomst waarin u vanwege uw leeftijd en/of gezondheid andere eisen gaat stellen. Door risico’s in huis te verkleinen voorkomt u ongelukken in en om huis, zodat u zo lang mogelijk fit en onafhankelijk kunt blijven?

Aan welke maatregelen kunt u denken?

Misschien wilde u toch al werk maken van de badkamer? Denk dan bijvoorbeeld aan thermostaatkranen, een anti-slipvloer en een inloopdouche. Dat zijn natuurlijk grote klussen, maar wel handig om mee te nemen als u toch de badkamer wilde verbouwen.

Maar ook met een paar kleine klusjes komt u ook al een heel eind. Denk bijvoorbeeld aan het wegwerken van kabels, verlagen of weghalen van drempels, het ophangen van een tweede trapleuning, het plaatsen van een postvanger en/of praktische verlichting binnen en buiten. U kunt ook met elektronische snufjes het comfort en de veiligheid in- en buitenshuis verbeteren. Denk hierbij aan een elektronisch deurslot of een deurbel met camera die u vanaf de telefoon op tablet kunt bedienen.

De woonadviseur

De woonadviseur geeft u tijdens een huisbezoek per ruimte tips/adviezen van kleine en grote aanpassingen. Bedenk daarbij of het bij uw huidige en toekomstige (woon)situatie en budget past. Er wordt stil gestaan bij mogelijke ongemakken in de (nabije) toekomst. Heeft u al plannen voor aanpassingen aan uw huis, bijvoorbeeld de badkamer of keuken verbouwen? Ook dan kan een woonadviseur u adviseren. Met de tips kunt u dan aan de slag. Met een advies kunt u uw huis zo comfortabel en veilig maken voor nu en voor in de toekomst.