Home » Nieuws » Senioren » Rust niet – Doe Kwiek

Kwiek Beweegroute

Op vrijdag 12 april om 10.30 uur wordt bij zorgcentrum de Wittenberg in Haaften de Kwiek Beweegroute officieel geopend. De Kwiek Beweegroute zal worden geopend door wethouder Rutger van Stappershoef. Hieronder vind je het programma van de opening:

10.00 uur Inloop met koffie en thee
10.30 uur Officiële opening door wethouder Rutger van Stappershoef
10.45 uur Start van de eerste wandelgroep (onder begeleiding)
Bij terugkomst ontvang je soep met een broodje

Wil je deelnemen aan een wandeling tijdens de opening van de Kwiek Beweegroute? Meld je dan aan via het aanmeldformulier onder aan deze pagina.

Wat is de Kwiek Beweegroute?

De Kwiek Beweegroute is een route die gebruik maakt van bestaand straatmeubilair. Er worden in Haaften 17 stoeptegels geplaatst met pictogrammen met de uitbeelding van oefeningen. De oefeningen zijn afgestemd op de dagelijkse activiteiten, zoals reiken, lopen, traplopen enz.

Er komt een grote route, welke bestaat uit twee kleine routes. Mensen die minder mobiel zijn kunnen een korte route lopen. Er zijn voldoende banken geplaatst om tussendoor de wandeling te onderbreken. Mensen die mobieler zijn kunnen de grote route lopen. Het startpunt ligt bij zorgcentrum de Wittenberg daarna loopt de route verder in en rondom ’t Kempke in Haaften. Resultaten kunnen worden vastgelegd op een persoonlijke oefenkaart er kan gebruikt worden gemaakt van een stappenteller. Deze kunnen bij de receptie van de Wittenberg opgehaald worden.

Na de opening zullen er vaste dagen en tijden zijn om in groepen met vrijwilligers de route te lopen. Er zal ook een gezamenlijk moment van koffie drinken komen. De Wittenberg zal voor gratis koffie zorgen.

De Kwiek Beweegroute is mogelijk gemaakt door Hilde Terlingen, Fysiotherapie Haaften, zorgcentrum de Wittenberg, Provincie Gelderland, Gemeente Neerijnen en Welzijn West Betuwe.

Opgeven Kwiek Beweegroute