Kunstgoed in West Betuwe

Vanuit het Cultuur- en Erfgoedpact Rivierenland worden er in gemeente West Betuwe verschillende activiteiten georganiseerd, speciaal voor 55+ is er het project Kunstgoed. Hierin worden diverse activiteiten georganiseerd zoals mini-concerten en workshops. Heb je zelf een leuk idee? Laat het ons weten!

Teken-schilderworkshops

Doe mee met de teken-schilderworkshops van beeldend kunstenaar Mariëtte van Duin! Je gaat kijken naar de eigenschappen van de natuur en een stilleven en met gemengde technieken aan de slag.

23 juni: Naar Buiten

Een teken-schilderworkshop waarbij we goed kijken naar de eigenschappen van de natuur en deze op papier zetten met potlood, waterverf, krijt en stift. Er komen veel vaardigheden aan bod zoals licht/donker, verhoudingen, kleur, toon, compositie, ritme, handschrift, toets, lijnvoering en vlakverdeling.

30 juni: Stilleven

Bij deze workshop gaan we goed gaan kijken naar een stilleven, en deze, ieder op eigen wijze, op papier zetten. Je kunt er delen van uitkiezen, inzoomen of het geheel nemen. We gaan experimenteren met hoe verschillende materialen (potlood, waterverf, krijt en stift) op elkaar inwerken. Er komen veel vaardigheden aan bod zoals licht/donker, verhoudingen, kleur, toon, compositie, ritme, handschrift, toets, lijnvoering en vlakverdeling. Neem vooral ook zelf je lievelings-voorwerp mee!

Info

De workshops zijn zowel voor beginners als voor gevorderden en worden gegeven door beeldend kunstenaar Mariëtte van Duin. De kosten bedragen €5,- per persoon per workshop. Dit is inclusief koffie, thee & materialen. Uiteraard hanteren we de meest recente corona-maatregelen.