Sportiviteit en spel tijdens de Koningsspelen

De Koningsspelen is een jaarlijkse sportdag voor kinderen in Nederland. Het evenement beoogt kinderen aan te zetten een gezonde leefstijl na te streven. De sportdag wordt ieder jaar in april georganiseerd, op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag.

 

Samen staan we sterker

In 2022 is Welzijn West Betuwe een nieuwe richting ingeslagen met de Koningsspelen. Het was een groot succes waarbij basisscholen uit de gemeente gezamenlijk bij elkaar kwamen voor een sportieve dag. Op 21 april 2023 vond een nieuwe editie van de Koningspelen in West Betuwe plaats. Maar liefst 20 basisscholen deden mee!

De voetbalvelden in Geldermalsen, Waardenburg en Asperen stroomden vol met leerlingen van groep 6 t/m 8. Er was van alles te beleven: zo waren er clinics van lokale sportverenigingen en initiatieven, een heuse stormbaan en waren er diverse spellen. Zonder alle sponsporen en vrijwilligers was dit natuurlijk niet mogelijk geweest.

Hoewel de weersvoorspelling niet al te best leek, werd het een leuke, gezellige en sportieve dag waar we met veel trots op terugkijken.

 

Meer informatie?

Cynthia van de Water
Buurtsportcoach