Home » Jeugd » Actief in jouw buurt

Jongeren

Maatschappelijke diensttijd

Het kabinet gaat de maatschappelijke diensttijd (MDT) invoeren. Maar hoe deze er precies uit gaat zien staat nog open. De invulling van de MDT is wel essentieel voor haar succes. Want wanneer zijn jongeren bereid hun tijd vrijwillig te investeren in de maatschappij? Staatsecretaris Blokhuis heeft de jongeren daarom zelf aan het roer geplaatst en ze uitgedaagd om zelf met ideeën te komen. Dat gaat gebeuren in de proeftuinen. Welzijn West Betuwe zal invulling geven aan één van deze proeftuinen. In samenwerking met Kuseema en Spectrum gaan we ontdekken hoe de MDT het beste tot bloei kan komen.

De maatschappelijk diensttijd is voor jongeren om enerzijds meer betrokken te raken op de samenleving en anderzijds een bijdrage te leveren aan de samenleving. De maatschappelijke diensttijd biedt ruimte en kansen aan jongeren om zich in te zetten en tegelijkertijd hun talenten te ontwikkelen en ontdekken. Een situatie zonder drempels bestaat niet, maar we kunnen ze wel zo laag mogelijk leggen. Ons belangrijkste ingrediënt is natuurlijk de jongeren zelf. Zij gaan het namelijk doen. “Voor en door jongeren”.

Meer informatie over dit project kun je opvragen via: fbroeders@welzijnwestbetuwe.nl of 06 18973043

Actief in jouw buurt!

Heb jij een leuk idee voor jouw buurt, wijk of kern? En lijkt het jou leuk om daar aan bij te dragen met andere jongeren uit jouw omgeving? Neem dan eens contact op met de jeugdconsulent van Welzijn West Betuwe, zij ondersteunt jou daar graag bij. Meer informatie via: Willemien van Beekhuizen wvanbeekhuizen@welzijnwestbetuwe.nl of 0345-616610