Home » Jeugd » Sport en bewegen

Welzijn West Betuwe zet in beweging

Bewegen is gezond! Het is niet alleen goed voor je lichaam maar ook een goede manier om je hoofd leeg te maken én veel nieuwe vrienden en vriendinnen te leren kennen. Hier weten onze buurtsportcoaches alles van.

Bewegen

Zowel onder als buiten schooltijd zetten de buurtsportcoaches zich in voor de jeugd. Ze organiseren allerlei sportieve activiteiten bij verenigingen, dorpshuizen of gewoon midden in jouw dorp. Hierbij kun je denken aan het 4×4 straatvoetbaltoernooi en de Nationale Sportweek. Heb je een vraag? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen: wij willen ervoor zorgen dat alle jeugd in West Betuwe met plezier aan het bewegen is!

Gezond naar school

Iedereen wil fit en gezond zijn, leuke dingen doen, zich goed voelen en lekker bewegen. Daar word je blij van! Het project Dat SMAAKT! is al jarenlang een vast project van Welzijn West Betuwe. In samenwerking met Lionsclub Rivierenland worden op verschillende plekken in West Betuwe kook- en smaaklessen voor kinderen t/m 12 jaar gegeven over gezonde voeding.

Op school

Onder schooltijd zijn er diverse mogelijkheden om de buurtsportcoaches op jouw school in te zetten. De buurtsportcoaches kunnen workshops organiseren van een sport naar keuze, of halen juist een lokale vereniging naar school om de kinderen hiermee kennis te laten maken. Ook kan er verdieping worden geboden binnen de basisthema’s van het beweegonderwijs, beschikken we over een grote diversiteit aan bijzondere sporten, kunnen we een judoproject aanbieden en is er de mogelijkheid om te ondersteunen bij het meer laten bewegen van kinderen tijdens de schoolpauzes.

Buiten schooltijd kan er in samenwerking met de school sport op het schoolplein worden aangeboden. Dit kan in samenwerking met een lokale sportvereniging, maar er zijn ook voldoende mogelijkheden voor bijzondere sporten zoals cricket, lacrosse of Archery Tag.

Voor leerkrachten

De buurtsportcoaches zijn er niet alleen voor de kinderen maar ook voor de leerkrachten binnen het basisonderwijs. Er is ondersteuning op maat binnen de gymlessen, bijvoorbeeld bij het geven van turnlessen en vragen hierover, het organiseren van drie vakken lessen en het omgaan met grote niveauverschillen binnen de gymles. Daarnaast zijn er masterclasses voor leerkrachten. Tijdens de masterclass wordt één sport en beweegthema uitgebreid besproken. Meer over de buurtsportcoach op school lees je hier.

Toernooien

Door het jaar heen zijn er diverse toernooien en speldagen op de scholen. Wil je als school hulp bij het organiseren van deze dagen, heb je behoefte aan bepaald materiaal en of heb je extra handjes nodig? Neem dan contact met ons op.

Voor organisaties

Lees hier meer over ondersteuning op het gebied van sport en bewegen voor scholen en organisaties.

Wil je meer informatie of heb je een vraag aan de buurtsportcoaches?

Ans van 't Pad - van Hoogdalem
Buurtsportcoach