Home » Jeugd » Sport en Bewegen

Sport en Bewegen

Sport en bewegen is belangrijk voor jong en oud. Regelmatig bewegen heeft niet alleen grote voordelen voor je lichamelijke gezondheid, het levert ook een belangrijke bijdrage aan je geestelijke gesteldheid. Daarnaast wordt bij kinderen door regelmatig bewegen ook de ontwikkeling extra gestimuleerd.

Welzijn West Betuwe is er ook voor de jeugd in de gemeente West Betuwe. Een divers aanbod dat zowel binnen als buiten het onderwijs is gericht op sport, gezondheid, kunst en cultuur. Hierin wordt veelvuldig de samenwerking gezocht met het lokale aanbod. Neem vrijblijvend contact op om te kijken wat wij voor jou en/of jouw vereniging kunnen betekenen.

Buurtsportcoach

Bewegen is goed voor je lijf, je hoofd en je sociale contacten. Daar weten onze buurtsportcoaches alles van. Daarom organiseren we allerlei sportieve activiteiten op scholen, binnen kernen, bij verenigingen en zelfs individueel als het nodig is. De buurtsportcoach zet zich in voor jongeren, ouderen, mensen met een handicap en anderen die om verschillende redenen niet altijd gebruik kunnen maken van het reguliere sportaanbod. We denken hierbij mee en spelen in op de vraag. Zo organiseren we TennisFit voor 45-plussers en zwemlessen voor vrouwen, omdat daar behoefte aan is. Voor elke leeftijd hebben we een mooi aanbod, waarbij we vaak samenwerken met lokale verenigingen. Zo creëren zij samen voor meer mensen op verschillende locaties meer sport- en beweegmogelijkheden.

Voor meer informatie:

Stijn Brokx
Coördinator cultuur -en buurtsportcoaches/Consulent Sport en Bewegen

Pannavoetbalveld te huur

Welzijn West Betuwe beschikt over twee opblaasbare pannavoetbalvelden, deze velden zijn uiterst geschikt om 1 tegen 1 pannavoetbal te spelen. De velden bestaan uit drie aaneengesloten veldjes waardoor altijd zes spelers tegelijkertijd wedstrijden kunnen spelen. De velden zijn voor iedereen te huren.

Pannavoetbal is een vorm van straatvoetbal op een klein veldje, waarbij in 1 tegen 1 wedstrijdjes door middel van behendige voetbaltrucs wordt geprobeerd de tegenstander af te troeven. Een groot verschil met het standaard voetbalspel is, dat er geen regels zijn en de bal niet uit kan gaan of achter kan raken door de boarding langs het veld. Straatvoetbal en pannavoetbal hebben de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen.

Kosten:

  • 25 euro voor scholen en verenigingen uit West Betuwe
  • 75 euro voor externe huurders
  • Hierbij wordt altijd 50 euro borg gevraagd.

Voor meer informatie of verhuur:

Stef Ranshuijsen
Buurtsportcoach

Dat SMAAKT

Dat SMAAKT is een project voor basisscholen in de gemeente West Betuwe waarmee kinderen kennismaken met verschillende aspecten van gezonde voeding. Kinderen voorlichting geven over voeding is belangrijk in een tijd waarin veel kinderen kampen met ongezond gewicht. Kinderen met ongezond gewicht krijgen lichamelijke klachten, worden geremd in hun motorische ontwikkeling en vaak heeft dit alles later ook psychische gevolgen. De verwachting is dat de groep kinderen met deze klachten de komende jaren alleen maar groter gaat worden, als hier niet actief op ingezet wordt. De eerste stap in het tegengaan van deze trend is bewustwording.

Welzijn West Betuwe wil door middel van dit project een bijdrage leveren aan deze eerste stap. Tijdens het project gaan de kinderen aan de slag met proeven, ruiken, testen en natuurlijk leren ze gezonde gerechten te koken. Om dit project te kunnen financieren is Welzijn West Betuwe een samenwerking aangegaan met Lionsclub Rivierenland.

Hiernaast hebben we ook de Smaaklessen. Lessen voor groep 1 t/m 8 die zelfstandig door de leerkracht gegeven kunnen worden in de klas. Lees verder.

Voor meer informatie:

Ans van 't Pad - van Hoogdalem
Buurtsportcoach

Sportvacatures in beeld

Binnen veel sportverenigingen in de gemeente West Betuwe spelen vragen omtrent de werving van trainers/coaches. De vragen variëren van het trainen van voetbalteams tot geven van freerunning of Meer Bewegen voor Ouderen lessen. Om vraag en aanbod wat dichter bij elkaar te brengen, heeft Welzijn West Betuwe een vacaturebank voor sportvacatures in het leven geroepen. Dus heb je een vacature bij jouw vereniging of wil jij jezelf aanbieden als toekomstig trainer/coach?

Bekijk de huidige vacatures in West Betuwe…

Voor meer informatie:

Stijn Brokx
Coördinator cultuur -en buurtsportcoaches/Consulent Sport en Bewegen

Uniek Sporten

Bewegen is belangrijk voor iedereen, meedoen bij reguliere sportverenigingen is nog niet zo gewoon voor mensen met een beperking. Het blijkt dat zij minder sporten en bewegen dan mensen zonder beperking. Voldoende bewegen is ook voor mensen met een beperking van belang. Het is goed voor je gezondheid, voor je sociale contacten en het is natuurlijk ook gewoon leuk. Wil jij meer weten over de mogelijkheden van uniek sporten?

Lees verder…

Voor meer informatie

Dave van Veghel
Buurtsportcoach