Home » Jeugd » Sport en Bewegen

Sport en Bewegen

Welzijn West Betuwe is er ook voor de jeugd in de gemeente West Betuwe. Een divers aanbod gericht dat zowel onder als na schooltijd gericht is op sport, gezondheid, kunst en cultuur. Hierin wordt veelvuldig de samenwerking gezocht met het lokale aanbod. Neem vrijblijvend contact op om te kijken wat wij voor jou en/of jouw vereniging kunnen betekenen.

Bewegen is belangrijk voor jong en oud. Regelmatig bewegen heeft niet alleen grote voordelen voor je lichamelijke gezondheid, het levert ook een belangrijke bijdrage aan je geestelijke gesteldheid. Daarnaast wordt bij kinderen door regelmatig bewegen ook de ontwikkeling extra gestimuleerd.

Combinatiefunctionarissen

 

Een combinatiefunctionaris bij Welzijn West Betuwe is de ‘spin in het web’ tussen verenigingen en basisscholen binnen de gemeente op het gebied van sport en bewegen.
Gedurende het schooljaar houdt een combinatiefunctionaris Sport & Bewegen zowel onder als na schooltijd volop sportieve activiteiten op de basisscholen, verenigingen en bij sporthallen. Kinderen maken op deze manier spelenderwijs kennis met allerlei sporten, bijvoorbeeld tafeltennis, voetbal, korfbal, hockey, freerunning en tennis. Hierbij wordt vaak een samenwerking met de lokale sportverenigingen gezocht. Zij komen dan samen met de combinatiefunctionaris op de scholen om de kinderen mee te nemen in alle verschillende disciplines die sport te bieden heeft.

Buurtsportcoach

Bij Welzijn West Betuwe is ook een buurtsportcoach actief. Een buurtsportcoach verbindt sportaanbieders en -verenigingen met welzijns- en zorginstellingen, Jeugdzorg en het Sociaal Team. Zo creëren zij samen voor meer mensen op verschillende locaties meer sport- en beweegmogelijkheden. De buurtsportcoach zet zich in voor jongeren, ouderen, mensen met een handicap en anderen die om verschillende redenen niet altijd gebruik kunnen maken van het reguliere sportaanbod. Dit alles preventief en vraaggericht.

Je kunt contact opnemen met de combinatiefunctionarissen en/of buurtsportcoach via Stijn Brokx sbrokx@welzijnwestbetuwe.nl of 06-23322831.

Pannavoetbalveld te huur

Welzijn West Betuwe beschikt over twee opblaasbare pannavoetbalvelden, deze velden zijn uiterst geschikt om 1 tegen 1 pannavoetbal te spelen. De velden bestaan uit drie aaneengesloten veldjes waardoor altijd zes spelers tegelijkertijd wedstrijden kunnen spelen. De velden zijn voor iedereen te huren. Meer informatie

Dat SMAAKT

Dat SMAAKT is een project voor basisscholen in de gemeente West Betuwe waarmee kinderen kennismaken met verschillende aspecten van gezonde voeding. Kinderen voorlichting geven over voeding is belangrijk in een tijd waarin veel kinderen kampen met ongezond gewicht. Kinderen met ongezond gewicht krijgen lichamelijke klachten, worden geremd in hun motorische ontwikkeling en vaak heeft dit alles later ook psychische gevolgen. De verwachting is dat de groep kinderen met deze klachten de komende jaren alleen maar groter gaat worden, als hier niet actief op ingezet wordt. De eerste stap in het tegengaan van deze trend is bewustwording.

Welzijn West Betuwe wil door middel van dit project een bijdrage leveren aan deze eerste stap. Tijdens het project gaan de kinderen aan de slag met proeven, ruiken, testen en natuurlijk leren ze gezonde gerechten te koken. Om dit project te kunnen financieren is Welzijn West Betuwe een samenwerking aangegaan met Lionsclub Rivierenland.

Meer informatie over dit project kun je opvragen bij Ans van ’t Pad avantpad@welzijnwestbetuwe.nl of 0345-616610