Home » Jeugd » Sport en bewegen

Buurtsportcoach

Bewegen is gezond! Naast dat bewegen goed is voor je lichaam is het een goede manier om je hoofd leeg te maken en veel nieuwe vrienden en vriendinnen te leren kennen. Hier weten onze buurtsportcoaches alles van.

Bewegen

Zowel onder als buiten schooltijd zetten de buurtsportcoaches zich in voor de jeugd. Buurtsportcoaches organiseren allerlei sportieve activiteiten bij verenigingen, dorpshuizen of gewoon midden in jouw dorp. Hierbij kun je denken aan het 4×4 straatvoetbaltoernooi en de Nationale Sportweek. Heb je een vraag schroom dan niet om contact met ons op te nemen, want wij willen ervoor zorgen dat alle jeugd in West Betuwe met plezier aan het bewegen is!

Gezonde leefstijl

Iedereen wil fit en gezond zijn, leuke dingen doen, je goed voelen en lekker bewegen. Daar word je blij van! Het project Dat SMAAKT! is al jarenlang een vast project van Welzijn West Betuwe. In samenwerking met Lionsclub Rivierenland worden op verschillende plekken in West Betuwe kook- en smaaklessen voor kinderen t/m 12 jaar gegeven over gezonde voeding.

Op school

Onder schooltijd zijn er diverse mogelijkheden om de buurtsportcoaches bij jou op school in te zetten. De buurtsportcoaches kunnen workshops van een sport naar keuze organiseren of halen de lokale vereniging naar school om de kinderen kennis te laten maken met een lokale sport. Tevens kan er verdieping worden geboden binnen de basisthema’s van het beweegonderwijs, beschikken we over een grote diversiteit aan bijzondere sporten, kunnen we een judoproject aanbieden en is er de mogelijkheid om te ondersteunen bij het meer laten bewegen van kinderen tijdens de schoolpauzes.

Buiten schooltijd kan er in samenwerking met de school sport op het schoolplein worden aangeboden. Dit kan bijvoorbeeld opgepakt worden met een lokale sportvereniging, maar er zijn ook voldoende mogelijkheden om bijzondere sporten zoals: cricket, lacrosse of Archery Tag aan te bieden.

Voor leerkrachten

De buurtsportcoaches zijn er naast voor de kinderen ook voor de leerkrachten binnen het basisonderwijs. Er is namelijk ondersteuning op maat binnen de gymlessen, zoals bij vragen over bijvoorbeeld het geven van turnlessen, het organiseren van drie vakken lessen en het omgaan met grote niveauverschillen binnen de gymles. Daarnaast zijn er ook masterclasses voor leerkrachten. Tijdens de masterclass wordt één sport en beweegthema uitgebreid besproken. Lees hier meer!

Toernooien

Door het jaar heen zijn er diverse toernooien en speldagen op de scholen. Mocht je als school hulp willen bij het organiseren van deze dagen, behoeften hebben aan bepaald materiaal en extra handjes nodig hebben? Neem dan contact met ons op.

Lees hier meer over ondersteuning op het gebied van sport en bewegen voor scholen en organisaties.

Wil je meer informatie of heb je een vraag aan de buurtsportcoaches?

Stijn Brokx
Algemeen Coördinator