Home » Jeugd » Sport en Bewegen

Sport en Bewegen

Sport en bewegen is belangrijk voor jong en oud. Regelmatig bewegen heeft niet alleen grote voordelen voor je lichamelijke gezondheid, het levert ook een belangrijke bijdrage aan je geestelijke gesteldheid. Daarnaast wordt bij kinderen door regelmatig bewegen ook de ontwikkeling extra gestimuleerd.

Welzijn West Betuwe is er ook voor de jeugd in de gemeente West Betuwe. Een divers aanbod gericht dat zowel onder als na schooltijd gericht is op sport, gezondheid, kunst en cultuur. Hierin wordt veelvuldig de samenwerking gezocht met het lokale aanbod. Neem vrijblijvend contact op om te kijken wat wij voor jou en/of jouw vereniging kunnen betekenen.

Combinatiefunctionarissen

Een combinatiefunctionaris bij Welzijn West Betuwe is de ‘spin in het web’ tussen verenigingen en basisscholen binnen de gemeente op het gebied van sport en bewegen.

Gedurende het schooljaar houdt een combinatiefunctionaris Sport & Bewegen zowel onder als na schooltijd volop sportieve activiteiten op de basisscholen, verenigingen en bij sporthallen. Kinderen maken op deze manier spelenderwijs kennis met allerlei sporten, bijvoorbeeld tafeltennis, voetbal, korfbal, hockey, freerunning en tennis. Hierbij wordt vaak een samenwerking met de lokale sportverenigingen gezocht. Zij komen dan samen met de combinatiefunctionaris op de scholen om de kinderen mee te nemen in alle verschillende disciplines die sport te bieden heeft.

Consulent Sport en Bewegen

Bij Welzijn West Betuwe is ook een Consulent Sport en Bewegen actief. Een Consulent Sport en Bewegen verbindt sportaanbieders en -verenigingen met welzijns- en zorginstellingen, Jeugdzorg en het Team Sociaal. Zo creëren zij samen voor meer mensen op verschillende locaties meer sport- en beweegmogelijkheden. Consulent Sport en Bewegen  zet zich in voor jongeren, ouderen, mensen met een handicap en anderen die om verschillende redenen niet altijd gebruik kunnen maken van het reguliere sportaanbod. Dit alles preventief en vraaggericht.

Voor meer informatie:

Stijn Brokx
Coördinator Combinatiefuncties/Consulent Sport en Bewegen

Pannavoetbalveld te huur

Welzijn West Betuwe beschikt over twee opblaasbare pannavoetbalvelden, deze velden zijn uiterst geschikt om 1 tegen 1 pannavoetbal te spelen. De velden bestaan uit drie aaneengesloten veldjes waardoor altijd zes spelers tegelijkertijd wedstrijden kunnen spelen. De velden zijn voor iedereen te huren.

Pannavoetbal is een vorm van straatvoetbal op een klein veldje, waarbij in 1 tegen 1 wedstrijdjes door middel van behendige voetbaltrucs wordt geprobeerd de tegenstander af te troeven. Een groot verschil met het standaard voetbalspel is, dat er geen regels zijn en de bal niet uit kan gaan of achter kan raken door de boarding langs het veld. Straatvoetbal en pannavoetbal hebben de laatste jaren flink aan populariteit gewonnen.

Kosten:

  • 25 euro voor scholen en verenigingen uit West Betuwe
  • 75 euro voor externe huurders
  • Hierbij wordt altijd 50 euro borg gevraagd.

Voor meer informatie of verhuur:

Stef Ranshuijsen
Combinatiefunctionaris Sport en Bewegen

Dat SMAAKT

Dat SMAAKT is een project voor basisscholen in de gemeente West Betuwe waarmee kinderen kennismaken met verschillende aspecten van gezonde voeding. Kinderen voorlichting geven over voeding is belangrijk in een tijd waarin veel kinderen kampen met ongezond gewicht. Kinderen met ongezond gewicht krijgen lichamelijke klachten, worden geremd in hun motorische ontwikkeling en vaak heeft dit alles later ook psychische gevolgen. De verwachting is dat de groep kinderen met deze klachten de komende jaren alleen maar groter gaat worden, als hier niet actief op ingezet wordt. De eerste stap in het tegengaan van deze trend is bewustwording.

Welzijn West Betuwe wil door middel van dit project een bijdrage leveren aan deze eerste stap. Tijdens het project gaan de kinderen aan de slag met proeven, ruiken, testen en natuurlijk leren ze gezonde gerechten te koken. Om dit project te kunnen financieren is Welzijn West Betuwe een samenwerking aangegaan met Lionsclub Rivierenland.

Voor meer informatie:

Ans van 't Pad - van Hoogdalem
Combinatiefunctionaris Sport en Bewegen