Home » Jeugd » Hulp en ondersteuning

Iedereen doet mee

Bij het opvoeden van kinderen kom je van alles tegen. Welzijn West Betuwe heeft verschillende ondersteuningsmogelijkheden in hulp bij opgroeien. Twijfel niet en neem gerust contact op voor meer informatie.

Ouder- en kindcafé

In Herwijnen, Waardenburg en Geldermalsen worden regelmatig ‘Ouder- en kind cafés’ georganiseerd. Je doet iets leuks met je jonge kind (0-4 jaar) en ontmoet andere ouders. Deelname is gratis en koffie, thee en speelgoed wordt geregeld. Kijk in de agenda voor de data!

Sam&

In de gemeente West Betuwe zijn een Jeugdfonds sport & cultuur, een Jeugdzwemfonds, Stichting Leergeld en nog andere minimaregelingen actief. Deze fondsen maken het mogelijk dat ook kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen bijvoorbeeld kunnen sporten bij een vereniging, mee kunnen naar schoolreisjes of een verjaardagscadeau krijgen. Meer informatie?

Uniek Sporten

Bewegen is belangrijk voor iedereen, meedoen bij reguliere sportverenigingen is nog niet zo gewoon voor mensen met een beperking. Het blijkt dat zij minder sporten en bewegen dan mensen zonder beperking. Voldoende bewegen is ook voor mensen met een beperking van belang. Het is goed voor je gezondheid, voor je sociale contacten en het is natuurlijk ook gewoon leuk. Wil jij meer weten over de mogelijkheden van uniek sporten?

Hulp bij opgroeien

Soms heb je vragen over de opvoeding en is het fijn om daar met iemand over te sparren. Dit kan gaan over sociale ontwikkeling, naar school gaan of bijvoorbeeld op financieel gebied. De consulent hulp en ondersteuning kan je als ouder/verzorger verder helpen of je met de juiste persoon in contact brengen.

Beweeg meer, eet gezond!

Iedereen wil fit en gezond zijn. Meer bewegen en gezonder eten klinkt dan als een uitstekend plan! Het project ‘Beweeg meer, eet gezond’ stimuleert meer bewegen en gezond eten. Dat doen we door verschillende beweegactiviteiten voor kinderen te organiseren. Deze activiteiten zijn gericht op de kernen Vuren, Herwijnen, Hellouw, Haaften en Tuil. Natuurlijk mogen ook ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, juffen en meesters ook meedoen.

Meer informatie?

Liza Balijon
Consulent hulp en ondersteuning