Home » Jeugd » Hulp en ondersteuning

Iedereen doet mee

Bij het opvoeden van kinderen kom je van alles tegen. Welzijn West Betuwe heeft verschillende ondersteuningsmogelijkheden in hulp bij opgroeien. Twijfel niet en neem gerust contact op voor meer informatie.

Ouder- en kindcafé

In Herwijnen, Waardenburg en Geldermalsen worden regelmatig ‘Ouder- en kind cafés’ georganiseerd. Je doet iets leuks met je jonge kind (0-4 jaar) en ontmoet andere ouders. Deelname is gratis en koffie, thee en speelgoed wordt geregeld. Kijk in de agenda voor de data!

Sam&

In de gemeente West Betuwe zijn een Jeugdfonds sport & cultuur, een Jeugdzwemfonds, Stichting Leergeld en nog andere minimaregelingen actief. Deze fondsen maken het mogelijk dat ook kinderen uit financieel minder draagkrachtige gezinnen bijvoorbeeld kunnen sporten bij een vereniging, mee kunnen naar schoolreisjes of een verjaardagscadeau krijgen. Meer informatie?

Uniek Sporten

Bewegen is belangrijk voor iedereen, meedoen bij reguliere sportverenigingen is nog niet zo gewoon voor mensen met een beperking. Het blijkt dat zij minder sporten en bewegen dan mensen zonder beperking. Voldoende bewegen is ook voor mensen met een beperking van belang. Het is goed voor je gezondheid, voor je sociale contacten en het is natuurlijk ook gewoon leuk. Wil jij meer weten over de mogelijkheden van uniek sporten?

Hulp bij opgroeien

Soms heb je vragen over de opvoeding en is het fijn om daar met iemand over te sparren. Dit kan gaan over sociale ontwikkeling, naar school gaan of bijvoorbeeld op financieel gebied. De consulent hulp en ondersteuning kan je als ouder/verzorger verder helpen of je met de juiste persoon in contact brengen.

FitGaaf!

Iedereen wil fit en gezond zijn. Leuke dingen doen, je goed voelen en lekker bewegen. Daar word je blij van! Dit programma is voor groep 1/2/3(/4) en stimuleert meer bewegen en gezond eten. FitGaaf is een interventie van 3 weken over gezond eten, drinken en bewegen. Ook kan het plaatsvinden op de kinder- en peuteropvang (leeftijd 2-4 jaar). Een medewerker van Welzijn West Betuwe zal het programma begeleiden.

De kinderen krijgen een FitGaaf!-kalender met stickervellen mee en plakken voor elke gezonde actie die ze die dag hebben gedaan een sticker. Lees hier meer informatie.

Meer informatie?

Liza Balijon
Consulent hulp en ondersteuning