Home » Jeugd » Kunst en cultuur

Kunst en cultuur

Welzijn West Betuwe is er ook voor de jeugd in de gemeente West Betuwe. Een divers aanbod gericht dat zowel onder als na schooltijd gericht is op kunst, cultuur, sport en gezondheid. Hierin wordt veelvuldig de samenwerking gezocht met het lokale aanbod. Neem vrijblijvend contact op om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Bezig zijn met kunst en cultuur is niet alleen een hele leuke tijdsbesteding, het levert ook een grote bijdrage aan sociaal-emotionele ontwikkeling en de creativiteit van zowel jong als oud. Welzijn West Betuwe is op het gebied van kunst en cultuur actief bezig voor kinderen in de leeftijd 4 tot en met 12.

Combinatiefunctionarissen

De combinatiefunctionarissen Kunst & Cultuur van Welzijn West Betuwe leggen de verbinding tussen basisschoolleerlingen en lokale kunst- en cultuur aanbieders. Het hele schooljaar door ontwikkelen de combinatiefunctionarissen kunstzinnige en culturele activiteiten voor basisschoolleerlingen van 4-12 jaar oud. Zo hebben de kinderen bijvoorbeeld al de mogelijkheid gekregen om theater te spelen met échte toneeldocenten, om te leren mozaïeken, om monumenten te bezoeken tijdens de open monumenten klassendag en om aan de hand van sprookjes anders naar muziek te leren luisteren. Deze activiteiten worden zowel onder als na schooltijd aangeboden waarbij kunstenaars en lokale verenigingen samen met de combinatiefunctionaris(sen) op de scholen komen om de kinderen mee te nemen in de mooie wereld van kunst en cultuur.

Voor meer informatie:

Stijn Brokx
Coördinator Combinatiefuncties/Consulent Sport en Bewegen

Masterclasses

Lesgeven op het gebied van kunst en cultuur, is niet voor alle leerkrachten weggelegd. Hoe kan je een waardevolle culturele les geven? Wanneer is een muziekles, dramales of beeldende les geslaagd? Werk je naar een eindresultaat of gaat het om het proces? De combinatiefunctionarissen Kunst & Cultuur bieden ondersteuning aan leerkrachten in het basisonderwijs door middel van verschillende masterclasses om o.a. antwoord te geven op deze vragen. Lees meer

"Niet alle leerkrachten vinden het gemakkelijk om deze lessen te geven."