Home » Jeugd » Kunst en cultuur

Cultuurcoaches

De cultuurcoaches van Welzijn West Betuwe richten zich ook op de jeugd in de gemeente West Betuwe. Bezig zijn met kunst en cultuur is niet alleen heel leuk om te doen, het is ook goed voor je ontwikkeling en creativiteit.

De cultuurcoach organiseert de meest uiteenlopende activiteiten. Denk aan muziek, beeldende kunst, theater of erfgoed. Hierbij werkt Welzijn West Betuwe veel samen met lokale cultuuraanbieders. Daarnaast spelen de cultuurcoaches in op landelijke en op lokale thema’s, waaronder het bevorderen van leefbaarheid in de kernen en eenzaamheid onder ouderen. Een overzicht van activiteiten kun je vinden in onze agenda. Neem contact op als je een idee hebt voor een creatieve activiteit.

Op school

Het onderwijs is bij uitstek geschikt om kinderen met cultuur te bereiken. In deze veranderende maatschappij wordt grote waarde toegekend aan creatief denken en handelen. Cultuureducatie draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling, vergroot het cultureel en historisch besef en geeft mogelijkheden tot deelname aan de maatschappij. Om de cultuureducatie een stevige plaats binnen het basisonderwijs te geven hebben de gemeente, de bestuurders van 31 basisscholen, en Welzijn West Betuwe het Convenant Cultuureducatie 2020 – 2023 ondertekend.

Voor leerkrachten

De cultuurcoach vervult een verbindende rol in de driehoek tussen de gemeente, basisscholen en de lokale kunst- en cultuursector. De cultuurcoach staat met het ene been in de wereld van cultuur en met het andere been in het onderwijs. Daardoor weten ze wat mogelijk is én wat werkt in beide werelden. Denk aan muziek, literatuur, beeldende kunst, theater, multimedia en het bezoeken van cultureel erfgoed in West Betuwe.

Benieuwd wat er allemaal mogelijk is? De cultuurcoaches hebben voor de basisscholen in West Betuwe op een rijtje gezet wat er mogelijk is op het gebied cultuureducatie. >> Kijk hier voor het overzicht.

 

 

Heb je een vraag of wil meer informatie over de cultuurcoaches?

Linda Maaskant
Projectleider/cultuurmakelaar