Home » Jeugd » Kunst en cultuur

Kunst en cultuur

Bezig zijn met kunst en cultuur is niet alleen een hele leuke tijdsbesteding, het levert ook een grote bijdrage aan sociaal-emotionele ontwikkeling en de creativiteit van zowel jong als oud. Welzijn West Betuwe richt zich hierbij ook op de jeugd in de gemeente West Betuwe. Een divers aanbod dat zowel binnen als buiten het onderwijs is gericht op kunst, cultuur, sport en gezondheid. Hierin wordt veelvuldig de samenwerking gezocht met het lokale aanbod. Neem vrijblijvend contact op om te kijken wat wij voor jou kunnen betekenen.

Cultuurcoaches

De cultuurcoaches organiseren de meest uiteenlopende onder schoolse lessen op basisscholen en buitenschoolse activiteiten. Denk aan muziek, beeldende kunst, theater of dans. Hierbij werken we vaak samen met lokale cultuuraanbieders. We springen ook in op vragen inwoners, scholen of verenigingen, bijvoorbeeld bij het ontwikkelen van een cultuurbeleid. We hebben voor iedere doelgroep en leeftijd een passend aanbod. Denk aan de Open monumenten Klassenweek, masterclasses kunst en cultuur of muziek bij de dagbesteding. De cultuurcoaches gaan hierbij voornamelijk vraaggericht te werk.

Voor meer informatie:

Masterclasses

Lesgeven op het gebied van kunst en cultuur vraagt soms om wat extra oefening en tips. Hoe kan je een waardevolle culturele les geven? Hoe sluit je als cultuurmaker aan bij het onderwijs?Wanneer is een muziekles, dramales of beeldende les geslaagd? Werk je naar een eindresultaat of gaat het om het proces? De cultuurcoaches bieden ondersteuning aan leerkrachten in het basisonderwijs, maar ook aan cultuurmakers door middel van verschillende masterclasses. Lees meer

"Niet alle leerkrachten vinden het gemakkelijk om deze lessen te geven."