Grote opkomst informatieavond vertrouwenspersoon

Woensdagavond 11 januari verwelkomde Welzijn West Betuwe 16 voorzitters, vertrouwenspersonen en vrijwilligers van een groot aantal sportclubs en dorpshuizen uit de gemeente West Betuwe. Tijdens een informatieavond over de inzet van een (externe) vertrouwenspersoon gingen deelnemers in gesprek over (on)gewenst gedrag, kwamen er herkenbare situaties aan bod en zijn er nieuwe en waardevolle contacten gelegd.

Na een actieve voorstelronde gaven Cynthia van de Water en Pieter van der Keur, beide gecertificeerd vertrouwenspersoon, een introductie over wat een vertrouwenspersoon is, welk profiel daarbij hoort en wat hun taken precies zijn. Ook is gesproken over hoe je in een vrijwilligersorganisatie je leden, betrokken ouders, vrijwilligers, trainers en bestuursleden betrekt bij het onderwerp. Door middel van gekleurde kaartjes (groen, rood en grijs) werden potentiƫle situaties besproken en konden leden sparren over gewenst en ongewenst gedrag. Hieruit ontstonden mooie en boeiende gesprekken die de rol van de vertrouwenspersoon nog eens onderstreepten.

Een centrale vraag die bovenkwam was of een vertrouwenspersoon intern of juist extern zou moeten zijn. Voor iedere organisatie is dit anders. Een aantal organisaties geeft de voorkeur aan de inzet van een vertrouwenspersoon van Welzijn West Betuwe, terwijl andere organisaties liever een interne vertrouwenspersoon hebben met de externe vertrouwenspersoon als back-up of als extra. Denk bijvoorbeeld aan vervanging bij ziekte of vakantie.

Het werd een inspirerende avond. Heb je deze informatieavond gemist en had je graag willen komen? Verandert er dit jaar iets binnen jouw organisatie? Of wil je vrijblijvend informatie over de vertrouwenspersonen van Welzijn West Betuwe? Op 13 september 2023 staat de avond opnieuw op het programma. Je kunt je direct opgeven via de agenda.

Wil je nu al in gesprek met de vertrouwenspersoon? Neem dan gerust contact op met Cynthia en Pieter. Hun contactgegevens vind je onderaan de pagina.

Contact opnemen met een van de vertrouwenspersonen?

Abdelmalik Boudehan
Sociaal werker
Cynthia van de Water
Buurtsportcoach