Groeien en bloeien in West Betuwe

Op 8 maart 2022 opende Wethouder Ton van Maanen het Gezinsloket West Betuwe. Het gezinsloket is er voor ouders en kinderen in West Betuwe. Het brengt nuttige en leuke informatie over opvoeden en opgroeien samen. De opening vond plaats in De Pluk onder toeziend oog van opvoed- en opgroeiprofessionals.
Het Gezinsloket biedt ouders handvatten om de opvoeding zo goed mogelijk vorm te geven. Inwoners kunnen terecht met vragen over bijvoorbeeld de (peuter)puberteit, scheiding van ouders, mediagebruik en gezondheid. Wethouder Van Maanen spreekt zijn trots uit: “Soms loopt de situatie thuis anders dan verwacht. Dan is het geweldig dat er één centrale plek is waar alles over opvoeden en opgroeien vindbaar is. En waar inwoners laagdrempelig hulp en ondersteuning kunnen zoeken.”

Inspiratie

Op het Gezinsloket is eenvoudig een overzicht te vinden van laagdrempelige ondersteuning, voor wanneer er iets extra’s nodig is. Naast deze nuttige en praktische informatie inspireert het Gezinsloket ook ouders en kinderen. Zo is er een uitgebreide actuele agenda met verschillende lokale activiteiten. Ook lezen bezoekers hier nieuws rondom opvoeding, blogs van lokale organisaties en tips voor leuke uitjes in de buurt.

Samenwerking

Het Gezinsloket is een initiatief van de gemeente West Betuwe. Daarnaast zijn verschillende organisaties en professionals betrokken en verbonden aan het Gezinsloket. Ze spelen een belangrijke rol in het aanleveren van nieuwsonderwerpen en agenda-activiteiten. Ook inwoners kunnen agenda items aanmelden. Welzijn West Betuwe beheert het Gezinsloket dat vindbaar is op www.gezinsloketwestbetuwe.nl.

Activiteiten aanmelden

Inwoners en professionals die een activiteit voor kinderen of ouders organiseren, kunnen activiteiten aanmelden. Het Gezinsloket brengt zo het aanbod dicht bij de inwoners. En de organisatie van de activiteit krijgt op deze manier publiciteit. Activiteiten aanmelden kan via de website of via een bericht aan gezinsloket@westbetuwe.nl.

Linda Maaskant
Projectleider/cultuurmakelaar