Oudere fietsers gezocht om Doortraproutes te testen

De Fietsersbond is op zoek naar oudere fietsers om een nieuwe Doortraproute te testen in de gemeente West Betuwe. Doortraproutes zijn fietsrondjes van 20 tot 25 kilometer, mooi, groen, over redelijk ruime paden, met weinig obstakels en over relatief veilige wegen en kruispunten. Om te checken of fietsers de route als aantrekkelijk en veilig ervaren, vraagt de Fietsersbond oudere fietsers om de route te fietsen en er hun mening over te geven.

Testdagen

Van 7 t/m 9 juni kunt u de route fietsen. Dat kan alleen of met uw familie, vrienden of bijvoorbeeld uw fietsclub. Dat is niet alleen gezelliger, maar hoe meer testers zich aanmelden, hoe beter de routes straks zijn!

Meld je aan als testfietser en maak kans op een cadeaubon!

Wil je de route uitproberen? Meld je dan aan bij de Fietsersbond, via www.fietsersbond.nl/testfietsen. Je mag je ook voor andere routes opgeven.
Je ontvangt dan een beschrijving van de route die je wilt testen en een link naar een vragenlijst waarop je jouw mening over de route kunt geven. Ken je anderen die dit mogelijk leuk vinden, verspreid dit bericht gerust.

Onder de testfietsers verloten we per route een cadeaubon van 20 euro.

Doortrappen

De Doortraproutes worden gemaakt door de Fietsersbond in opdracht van de provincie Gelderland als onderdeel van het landelijke programma Doortrappen. Dit programma heeft de ambitie dat ouderen zo lang mogelijk veilig blijven fietsen.

We maken deze route in Gelderland in navolging op de 9 Doortraproutes die de Fietsersbond najaar 2021 ontwikkelde en de 7 routes die dit voorjaar ontwikkeld zijn en eind mei beschikbaar komen. (www.fietsersbond.nl/doortraproutes).

Foto: Lenus van der Broek

Voor meer informatie: