eventHome » Evenementen » Volwassenen » Workshop AED training

Workshop AED training

Workshop AED training

De workshopladder is een gratis scholingsprogramma voor vrijwilligers en medewerkers van vrijwilligersorganisaties die actief zijn in de gemeente West Betuwe.

– Workshop AED training

Op steeds meer plekken in Nederland zie je ze: AED’s oftewel een Automatische Externe Defibrillator. Met een AED kan iemand in de eerste minuten na een hartstilstand nog gereanimeerd worden. In veel gevallen heeft een hart in deze fase een ritmestoornis en beweegt op een ongecontroleerde manier. Dit wordt ook wel kamerfibrileren genoemd en wordt vaak veroorzaakt door een hartinfarct. Door een elektroschok van een AED kan het hart als het ware gereset worden en kan het normale ritme van het hart weer hersteld worden.

Je weet vast wel een AED in je omgeving te hangen, maar als er iets gebeurt weet je dan ook te handelen? Het apparaat zelf helpt je door het proces heen, maar het geeft een gerust gevoel als je wat meer weet van het apparaat en hoe je het gebruikt.

Hoe sneller iemand met een hartstilstand met een AED behandeld kan worden des te meer kans iemand heeft om een hartstilstand te overleven. Maar het is dan wel belangrijk dat je weet hoe een AED bediend moet worden. Om te leren hoe een AED gebruikt moet worden organiseren wij deze avond. Hiervoor maken we gebruik van poppen en worden praktijk situaties nagespeeld.

De avond begin om 19.30 uur en duurt tot 22.00 uur.

Er is plaats voor 16 deelnemers en aanmelden is verplicht.

Opgeven Workshopladder

  • Waar ben je actief als vrijwilliger