eventHome » Evenementen » Volwassenen » Week van de Mantelzorg

Week van de Mantelzorg

Week van de Mantelzorg

De derde editie van de Week van de Mantelzorg staat bij Welzijn West Betuwe weer op de agenda! Van maandag 5 t/m zaterdag 10 november zal er zowel gemeente-breed als lokaal extra aandacht gegenereerd worden voor mantelzorg én mantelzorgers.

De Week van de Mantelzorg heeft voorgaande jaren gezorgd voor aandacht voor de brede groep mantelzorgers en hun omgeving. De diversiteit van mantelzorg is door verschillende activiteiten onder de aandacht gebracht en mantelzorgers geven aan zich gewaardeerd te voelen. Met name de Dag van de Mantelzorg draagt hier aan bij.
Tijdens de Week van de Mantelzorg maken diverse partijen tijdens de activiteiten kennis met elkaar en met de verschillende werkvelden en rollen. Werkgevers, politiek, onderwijs, zorgprofessionals, informele zorg, welzijnswerk en de gemeenten ontmoeten elkaar rondom het onderwerp mantelzorg.

Wie ga jij verassen?
Ken je een mantelzorger die volgens jou een extra waardering verdient? Meld haar/hem dan aan voor een leuke gratis attentie via de huis-aan-huis bezorgde postkaartenactie of hier!
Aanmelden kan tot 1 november 2018. De eerste presentjes worden persoonlijk door de mantelzorgconsulenten worden overhandigd. De overige presentjes worden huis-aan-huis bezorgd.
Op deze manier wordt er door Welzijn West Betuwe aan het landelijke thema van Mezzo vorm gegeven. Het meerjarige thema is ‘Mantelzorg mag naam hebben’ en het aanvullende thema voor 2018 is ‘Verras de mantelzorger’. Bestel hier!

Programma

  • Maandag 5 november is er een Burgemeesters Brunch waarbij daartoe uitgenodigde mantelzorgers in gesprek gaan met de drie burgemeesters.
  • Dinsdag 6 november wordt ‘s avonds  de documentaire “De lengte van liefde” vertoond. Na afloop zal de regisseur in gesprek gaan met de aanwezigen.
  • Woensdag 7 november is workshop dag. Er worden er drie workshops gehouden op verschillende locaties voor vrijwilligers in zorg, onderwijs en welzijn die in hun werk mantelzorgers ontmoeten. Elke workshop heeft een eigen thema rondom mantelzorg.
  • Donderdag 8 november wordt de Dag van de Mantelzorg gehouden in samenwerking met Wittenbergzorg in Haaften, met name gericht op mantelzorgers uit Neerijnen.
  • Zaterdag 10 november is er één gezamenlijke Dag van de Mantelzorg voor mantelzorgers uit Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal.  Dit jaar is dat een boottocht met uitgebreide lunch. Voor vervoer naar de boot wordt gezorgd.

Toolkit Werk en Mantelzorg
Tijdens de Week van de Mantelzorg wil Welzijn werkgevers bewust maken van het thema mantelzorg en een handreiking bieden hoe zij mantelzorgvriendelijk werken kunnen introduceren. Want Waar kun je als werkgever een rol spelen?
Hiervoor wordt er een speciale ‘Toolkit Werk en Mantelzorg ontwikkelt voor lokale werkgevers. Vanaf 5 november worden de eerste exemplaren uitgereikt en opgestuurd. De mantelzorgconsulenten van Welzijn West Betuwe kunnen met bedrijven meedenken en hen ondersteunen.

Kijk op www.weekvandemantelzorg.nl voor het uitgebreide programma en meldt je aan!