eventHome » Evenementen » Volwassenen » Psychiatrie in vogelvlucht voor vrijwilligers

Psychiatrie in vogelvlucht voor vrijwilligers

Psychiatrie in vogelvlucht voor vrijwilligers

Psychiatrie in vogelvlucht voor vrijwilligers

Over angst en depressie 

Als vrijwilliger kom je met veel verschillende mensen in contact. Op een goede manier aansluiten bij de ander kan soms een grote uitdaging zijn. Bij gedrag dat ontstaat door psychiatrische aandoeningen zoals bijvoorbeeld een depressie of angststoornis kan dit extra lastig zijn.

Deze avond is onderdeel van de cursus ‘Psychiatrie in vogelvlucht’ van ProPersona. Een korte cursus waarin veelvoorkomende psychiatrische aandoeningen worden toegelicht. Het gaat in deze cursus niet om het leren stellen van een diagnose. De cursus heeft tot doel het vergroten van kennis en handelingsbekwaamheid in de omgang met mensen met psychische problemen. Het hebben van globale kennis over psychische problemen kan meer begrip brengen voor het gedrag van de ander. Naast de algemene kennis zal aandacht worden besteed aan gespreksvaardigheden en is er eventueel ruimte om met de kennis en vaardigheden te oefenen.

Deze avond gaat over depressie en angststoornissen.

Doelgroep

Vrijwilligers die actief zijn in de Gemeente West Betuwe en interesse hebben in dit thema zijn van harte welkom. De informatie die je tijdens deze training ontvangt is niet alleen interessant voor bij je vrijwilligerswerk. Je zult de kennis op veel andere momenten in het dagelijksleven kunnen gebruiken. Een aanrader voor iedereen die veel en graag met mensen in contact komt. Het aantal plaatsen voor deze training is beperkt.

 

Opgeven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.

Voor meer informatie

-
Ineke van Hazendonk
Secretariaat / Consulent vrijwilligers en participatie