eventHome » Evenementen » Volwassenen » Nationale Diabetes Challenge Beesd

Nationale Diabetes Challenge Beesd

Nationale Diabetes Challenge Beesd

De NDC is een beweegprogramma voor volwassenen, een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Deelnemers wandelen 20 weken lang samen met een zorgverlener, welzijnsprofessional, buurtsportcoach of sleutelfiguur uit de buurt één keer per week een route. Oorspronkelijk was het beweegprogramma bedoeld voor mensen met diabetes type 2, maar bewegen is goed voor iedereen!  Daarom kan iedere volwassene meedoen!.

De NDC helpt op een gezonde manier in beweging te komen! Onderzoek laat zien dat de deelnemers na de NDC zich fitter en energieker voelen, in gewicht afvallen en minder medicatie nodig hebben. Bovendien merken zij dat samen bewegen en aan de slag gaan met je gezondheid leuk en belangrijk is. Dat motiveert uiteindelijk om ook in beweging te blijven!

Om de wandelingen veilig en gezond te laten verlopen, houden we rekening met eventuele geldende coronamaatregelen. En natuurlijk houden we rekening met ieders niveau en bouwen we de intensiteit van de wandelingen langzaam op. De routes zijn uitgezet voor ca 1 uur wandelen. De startlocatie is elke week hetzelfde!

We organiseren voorafgaand aan de eerste wandeling  een korte informatiebijeenkomst:

  • Het Klokhuis Beesd, dinsdag 17 mei, 14.00 uur in de centrale ruimte

Tijdens de wandelweken organiseren we daarnaast ook nog een aantal korte presentaties over bewegen, welzijn en gezonde leefstijl.

Aanmelden

Wil je ook samen met mensen uit jouw buurt de eerste stap zetten naar een betere gezondheid? Doe dan gezellig mee met de wandelingen van NDC! Meedoen is gratis en kan door aanmelden via de website https://www.nationalediabeteschallenge.nl.  Let op: kies voor de juiste locatie waar je wilt wandelen (Het Klokhuis).