eventHome » Evenementen » Natuur » Melkveebedrijf Hakkert, Tricht

Melkveebedrijf Hakkert, Tricht

Melkveebedrijf Hakkert, Tricht

Naast het Gelders Landschap De Regulieren, vlakbij Geldermalsen en Culemborg en niet ver van de snelweg A2 afslag Beesd ligt het bedrijf waar, Gerard en Janine Hakkert en hun kinderen wonen.

Op het familiebedrijf houden zij ongeveer 100 melkkoeien. Het bedrijf is in 2013 vernieuwd met een prachtige nieuwe stal met skybox en allerlei nieuwe voorzieningen om het koeienleven nog aangenamer te maken. Dat laten ze je graag zien. Op het melkveebedrijf leer je over hoe een kalf een koe wordt, wat en hoeveel koeien eten, hoe ze gemolken worden, hoe de melk naar de fabriek gaat en wat je zoal van melk kunt maken. Uiteraard kun je ook melkproducten proeven. Het hele jaar rond worden er kalfjes geboren op de boerderij, die je kunt aaien. Daarnaast vindt de familie het leuk als je hen helpt met de stal aanvegen, koeien voeren etc..

Hobbymatig heeft de familie Hakkert een weitje met geiten, kippen, konijnen en kalkoenen. Ook is de groentetuin interessant en leerzaam voor kinderen. Even uitrazen en relaxen, kan bij hen in de speelweide.

Gerard en Janine zijn jonge enthousiaste ondernemers die het belangrijk vinden om de kinderen te leren waar de melk vandaan komt en dat het dierwelzijn hoog in het vaandel staat.

Opgeven

Er kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.