eventHome » Evenementen » Volwassenen » Maak werk van werk-spreekuur

Maak werk van werk-spreekuur

Maak werk van werk-spreekuur

Als 50 plusser is het lastig om weer aan een baan te komen of om van baan te veranderen. De concurrentie op de arbeidsmarkt is op dit moment groot en er zijn de nodige vooroordelen over het in dienst nemen van ouderen bij werkgevers. In samenwerking met Herma de Jong organiseert Welzijn West Betuwe elke laatste donderdag van de maand en spreekuur voor 50-plussers, die op zoek zijn naar een nieuwe functie onder de naam ‘Maak werk van werk; spreekuur voor 50-plussers’.

De ochtend is gratis toegankelijk en start om 9.15 uur met een inloop en koffie.
Om 9.30 uur begint het eerste gedeelte van de morgen in groepsverband met een korte kennismaking en centrale onderwerpen zoals: Hoe werkt een intercedente, hoe moet je je presenteren, geloven in je eigen verhaal. Maar ook de voordelen van 50-plussers plussers, flexibiliteit, cv, LinkedIn, de verschillende uitzendbureaus voor senioren, websites met vacatures, UWV, etc etc.

Het tweede gedeelte van de morgen bestaat uit een individuele kennismaking met de kandidaten. Dit laatste mag ook op een ander tijdstip en/of datum. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

Herma de Jong is al ruim 20 jaar eigenaar van Laborandum, een uitzendbureau voor jonge senioren en van uitzendbureau Betuwe65plus. Zij kan vanuit haar expertise een verlengstuk zijn op de arbeidsmarkt voor senioren. Zij kent de markt, staat in contact met verschillende potentiële werkgevers en brengt dagelijks de voordelen van het in dienst nemen van ouderen onder de aandacht bij deze eventuele opdrachtgevers. Ook financiële aspecten worden niet vergeten.

Gezamenlijk wordt gewerkt aan hetzelfde doel, vinden, verbinden en bemiddelen van de deelnemers als werknemer naar een passende werkplek.