eventHome » Evenementen » Senioren » Kunst & Cultuurcommissie: bezoek kwekerij

Kunst & Cultuurcommissie: bezoek kwekerij

Kunst & Cultuurcommissie: bezoek kwekerij

Kunst & Cultuurcommissie

De vrijwilligers van de Kunst & Cultuurcommissie organiseren in de periode van september tot juni, zes verschillende culturele excursies in de regio. Indien mogelijk wordt er ook éénmaal per jaar een dagexcursie per bus naar een groot museum in Nederland of België gemaakt.

Bezoek aan paprika kwekerij Van der Burg in Est

Het bedrijf van Johan en Liane van der Burg is ruim 3 hectare (30.000 m2) groot. In 2017 is zo’n 1800 m2 nieuwbouw gepleegd voor een paprika sorteer en opslaghal inclusief kantoor. Er wordt milieubewust geteeld o.a. door goed waterbeheer en het gebruik van een warmte-krachtkoppeling. Vanaf medio maart tot en met oktober worden er paprika’s geoogst. Eind oktober wordt van alle planten uit de kas compost gemaakt. Van november tot februari wordt de kas helemaal schoon gemaakt, zodat er nieuwe teelt kan beginnen.

We worden ontvangen in de bedrijfskantine waar we enkele filmpjes gaan bekijken, daarna zal Liane ons door de kassen leiden en het hele teeltproces laten zien. Tussendoor mogen we preoven van een lekkere paprikasoep.

Kledingadvies: schone schoenen en luchtige kleding bij warm weer, in de kas loopt de temperatuur snel op. Kosten zijn €7,50 per persoon. Dit is inclusief vervoer en een kopje koffie met iets lekkers. We verzamelen elke keer om 13.00 uur bij dorpshuis de Koeldert in Waardenburg, tenzij anders is aangegeven.

Aanmelden kan telefonisch of per mail bij: