eventHome » Evenementen » Volwassenen » Vrijwilligersacademie: Workshop Het nieuwe werven

Vrijwilligersacademie: Workshop Het nieuwe werven

Vrijwilligersacademie: Workshop Het nieuwe werven

De avond over Vrijwilligers werven is vol. Inschrijving is niet meer mogelijk. Eventueel is de workshop Opvallende vacatures iets voor jou.

 

Vrijwilligers werven, soms lijkt het alsof je aan een dood paard loopt te trekken. Maar dat hoeft niet zo te zijn. In deze workshop verplaats je je in de nieuwe vrijwilliger en leer je de sleutelfactoren voor een nieuwe manier van werven. Vrijwilligers werven wordt weer leuk!

Kernvragen die te bespreken zijn: wat kun je doen om vrijwilligerswerk aantrekkelijk te maken? Hoe denkt een potentiele vrijwilliger en wat maakt dat iemand wel of niet kiest voor vrijwilligerswerk bij jouw organisatie?

Verder leer je wie je echte concurrenten zijn (het is niet wie je denkt dat het is) en krijg je ideeën over hoe je jezelf als organisatie kunt profileren zodat je aantrekkelijke wordt voor vrijwilligers.

Bij elke kernvraag hoort een praktische oefening waarin je de informatie direct kunt toepassen op je eigen organisatie. Je krijgt tips die snel toepasbaar zijn en met een kleine moeite groot resultaat opleveren. Dan kom jij weer toe aan dingen die nu blijven liggen.

Er kunnen maximaal 15 mensen deelnemen aan deze workshop.