Open eettafels in West Betuwe

Gelukkig mag het weer, we kunnen elkaar weer ontmoeten, contacten onderhouden en gezellig samen eten. In bijna alle kernen in de gemeente West Betuwe worden door verschillende organisaties open eettafels georganiseerd. Sommige eettafels zijn gericht op ouderen en andere komen deelnemers met het hele gezin. In sommige dorpen worden de eettafels georganiseerd door de kerk, het dorpshuis andere door Welzijn West Betuwe. Overal geldt dat een groep enthousiaste vrijwilligers iedere keer weer voor een gezellige, warme, gezonde maaltijd zorgen. Je bent ook welkom bij eettafels buiten je eigen woonplaats.

Kosten

De prijzen van eettafels variƫren van vrijwillige bijdrage tot 15,00. Sommige prijzen zijn inclusief koffie of thee, andere inclusief drankje(s). Heb je een minimuminkomen, bijvoorbeeld alleen AOW dan kun je misschien van de minimaregelingen van de gemeente West Betuwe gebruik maken. Neem contact op met de sociaal werker in jouw gebied, zij helpen graag verder.

Eettafel beginnen of uitbreiden?

Wil jij in jouw dorp ook een eettafel beginnen, wil je vaker een eettafel organiseren of zijn er uitdagingen die het organiseren van een eettafel in de weg zitten? Welzijn West Betuwe helpt je graag verder. Sommige eettafels koken met vrijwilligers, andere bestellen het eten bij een zorginstelling of hebben een samenwerking met een sponsor. Bel gerust dan gaan we er samen mee aan de slag.

Gemeente West Betuwe

Eettafels zijn erg belanrijk voor de leefbaarheid in de verschillende kernen in onze gemeente. De gemeente West Betuwe ondersteunt daarom dorpshuizen met activiteiten budget en er zijn vanuit de gemeente mogelijkheden voor kern en leefbaarheidsbudget voor het opstarten voor activiteiten die het ontmoeten stimuleren.