Uniek sporten-middag groot succes

In de gemeente West Betuwe zijn we ervan overtuigd dat sporten gezond is en toegankelijk zou moeten zijn voor iedereen. We begrijpen dat sommige mensen moeite hebben om deel te nemen aan het reguliere sportaanbod, vooral als ze een beperking hebben of specifieke sportwensen koesteren. Om die reden organiseren we de Uniek Sporten Middag. Op 25 oktober vond de derde editie plaats in Asperen, in Fitnessclub de Schildkamp.

Dit evenement biedt de gelegenheid voor inwoners van de gemeente West Betuwe om kennis te maken met diverse sporten. Deze keer stonden Aikido, CrossFit en Bewegen op muziek op het programma. Voor veel van de 32 deelnemers was dit de eerste keer dat ze in aanraking kwamen met deze sporten. Naast veel lol en ontmoeting, is het een kans om te ontdekken welke sport het beste bij hen past.

Cynthia van de Water, contactpersoon Uniek Sporten van Welzijn West Betuwe, geeft aan dat het programma mede tot stand is gekomen door één van de deelnemers. Pascal gaf bij de bijeenkomst in Geldermalsen aan dolgraag een keer Aikido te willen doen. Dankzij “Budoschool Aikidokan uit Asperen”, Fitnessclub de Schildkamp en CrossFit Asperen was de invulling snel geregeld. Enkele deelnemers waren zo enthousiast dat momenteel gekeken of er mogelijkheden zijn om een reeks lessen aan te bieden voor degenen die meer willen ontdekken binnen deze sport.

Mensen die geïnteresseerd zijn in toekomstige Uniek Sporten evenementen of individuele ondersteuning nodig hebben om hindernissen voor sportbeoefening weg te nemen, worden van harte uitgenodigd om contact op te nemen met Cynthia. Zij staat klaar om te helpen en om de toegang tot sport voor iedereen mogelijk te maken.

Na succesvolle eerdere edities in Asperen en Geldermalsen, was de derde editie wederom in Asperen een groot succes. Deelnemers keerden met een oorkonde en een brede glimlach op hun gezicht huiswaarts.

Wordt vervolgd!

Meer informatie?

Cynthia van de Water
Buurtsportcoach