Home » Digitale trainingen voor vrijwilligers

Online trainingen/scholing voor vrijwilligers

Welzijn West Betuwe verzorgt elk jaar een aantal workshops/trainingen voor vrijwilligers in de gemeente. Er zijn ook allerlei online workshops en trainingen te volgen. Een aantal van deze trainingen hebben wij voor je verzameld.

Vrijwilligers Vinden en Verbinden

Als vrijwilligersorganisatie is het vaak lastig om nieuwe vrijwilligers te vinden en te behouden voor je organisatie. Deze online training kan jouw organisatie op weg helpen.

Instructie Verantwoord Alcohol schenken

Ben jij barvrijwilliger bij een vereniging, dan is een IVA-certificaat wettelijk verplicht. Jaarlijks verzorgen wij een IVA-training in een van de kernen voor barvrijwilligers. Ook kun je er als organisatie voor kiezen om de nieuwe barvrijwilligers online de training te laten volgen.

Empowerment

Mensen verliezen soms het geloof in hun eigen kunnen. Hoe geef je iemand weer het zelfvertrouwen en de kracht om iets aan de situatie te veranderen, daar gaat deze training over.

Versterkend gesprek

In lastige situaties kunnen een luisterend oor en het stellen van de juiste vragen heel belangrijk zijn. In deze training leer je hoe je mensen door een goed gesprek sterker kunt maken.

Grenzen stellen voor vrijwilligers

Iedere vrijwilliger maakt het mee: er wordt meer van je gevraagd dan je wilt. Hoe ga je daar mee om? Deze training helpt je om jouw grenzen te herkennen, bespreken en bewaken.

Netwerk versterken

Een sterk sociaal netwerk is van groot belang voor de veerkracht van mensen. Niet iedereen heeft zo’n netwerk. In deze training krijg je tips om daar samen iets aan te doen.

Samen dementie vriendelijk

Ben jij in je vrijwilligerswerk betrokken bij mensen met dementie? Dan is deze online workshop wellicht iets voor jou.