v

Iemand met psychische problemen in uw leven?

Welzijn West Betuwe organiseert in samenwerking met Pro Persona Connect een gratis cursus voor naasten van mensen met psychische problemen uit de gemeente West Betuwe.

Het hebben van psychische problemen is zwaar voor degene die het overkomt, maar ook naastbetrokkenen kan het veel spanning geven. Vaak ervaren naasten gevoelens van verdriet, machteloosheid, onbegrip, eenzaamheid, schaamte en soms ook conflicten. In de groep deel je met andere naasten jouw ervaringen, krijg je steun en handvatten hoe om te gaan met de problemen waar je tegenaan loopt. We bespreken natuurlijk zorgvuldig hoe de privacy gewaarborgd blijft.

De cursus ‘Psychische problemen in de familie’ voor naastbetrokkenen van mensen met bijvoorbeeld een depressie, angststoornis, ASS (autisme) of een ander psychisch probleem, start op maandag 7 november 2022 van 09.30-11.30 uur in De Pluk in Geldermalsen. Deelname is gratis.

In deze cursus leer je meer over de achtergrond van de problemen en spreken we over verschillende manieren van omgaan hiermee. Het doel is dat je je minder belast voelt door de situatie. In de cursus komen de volgende thema’s aan de orde: psychische problemen in gezin en relatie, de balans tussen draagkracht en draaglast, de invloed van denken op ons gedrag, grenzen stellen en zorgen voor jezelf naast de zorg voor de ander. Voor meer informatie of aanmelden kun je contact opnemen met Anne van Steijn door een mail te sturen naar avansteijn@welzijnwestbetuwe.nl of door te bellen naar 06 18 97 30 43.

Meer informatie?

Anne van Steijn
Consulent mantelzorg