Vacature Consulent Ouderen

Welzijn West Betuwe voert het welzijnswerk uit in de gemeente West Betuwe. Welzijn West Betuwe is een brede welzijnsorganisatie die kerngericht werkt en diverse werkvelden in huis heeft zoals mantelzorgondersteuning, ouderenwerk, ondersteuning van kwetsbare doelgroepen, vrijwilligersondersteuning en jeugdwerk. Bij alles staat betrokkenheid en aanwezigheid binnen de kernen voorop. In totaal werken er 32 medewerkers en ruim 500 vrijwilligers verdeeld over 26 kernen voor Welzijn West Betuwe.

Welzijn West Betuwe zoekt:

Een Consulent Ouderen (m/v) voor 24 – 36 uur per week

Omschrijving van de functie:

Welzijn West Betuwe werkt kerngericht met daarbij extra aandacht voor lokale initiatieven en organisaties. Als Consulent Ouderen ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van activiteiten die gemeentebreed plaatsvinden. Je biedt in samenwerking met de sociaal werkers en coaches ondersteuning aan individuele ouderen die zelfstandig wonen in de gemeente West Betuwe. De sociaal werkers zijn je ogen en oren in de dorpen en kernen. Je bent open en toegankelijk voor de bewoners, burgerinitiatieven, ketenpartners en samenwerkingsorganisaties. Je bouwt een netwerk op onder de Poh’s, organiseert bijeenkomsten voor ouderen, ondersteunt het Odensehuis West Betuwe en organiseert tweejaarlijks de ouderendag van de West Betuwe JAM.

Het doel van de functie is het bevorderen van zelfredzaamheid, burgerparticipatie en sociale samenhang voor ouderen in de kernen van West Betuwe. Eropaf gaan, vraaggericht werken en uitgaan van de eigen kracht van ouderen zijn dan ook kernbegrippen voor jou. Je hebt een belangrijke rol in het nemen van initiatieven gericht op ouderen. Je zet je kennis en expertise in om een brug te slaan tussen de ouderen en diverse zorg- en hulpverleners

Profiel:

Je bent flexibel en snel in staat relaties op te bouwen. Je hebt passie voor werken voor ouderen, bent een aanpakker, hebt goed zicht op ontwikkelingen in het sociaal domein en hebt samenwerking hoog in vaandel staan. Welzijn West Betuwe is op zoek naar een Consulent Ouderen die aan o.a. de volgende profielkenmerken voldoet.

Je hebt:

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • een relevante opleiding en werkervaring in welzijnswerk is een pré;
 • kennis van doelgroepen en ontwikkelingen in de maatschappij, bij voorkeur in de regio West Betuwe;
 • kennis van de sociale kaart West Betuwe
 • bekend met wet- en regelgeving m.b.t. algemene voorzieningen en de wmo
 • bij voorkeur beschik je over regionaal netwerk op gebied van ouderen(zorg)
 • een flexibele, doelgerichte en enthousiaste instelling;
 • kennis van plattelandscultuur en bij voorkeur West Betuwe.

Daarnaast ben je een echte teamspeler. Het bezit van een rijbewijs en eigen vervoer zijn noodzakelijk.

Wij bieden:

 • een uitdagende en afwisselende baan met een prima salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden binnen de CAO Sociaal Werk, Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening (schaal 8);
 • leuke werksfeer in een dynamische organisatie;
 • veel vrijheid om je eigen werk te plannen en te organiseren;
 • volop mogelijkheid om je te ontwikkelen en andere werkvelden te verkennen;
 • een functie waarin je het verschil kan maken;
 • een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor de periode van een jaar met uitzicht op verlenging voor onbepaalde tijd.

Welzijn West Betuwe heeft geen onkostenvergoeding voor woon-werkverkeer, werk-werk kilometers worden vergoed à € 0,39.

Informatie en sollicitatie:

Nadere informatie over de functie kun je inwinnen bij Sandra de Kock (Algemeen Coördinator), telefoon 06 34 86 05 65 of Marco van Westerlaak (Directeur-bestuurder), telefoon 06 38 57 25 27.

Je kunt je interesse in de functie d.m.v. een cv en korte motivatie tot en met 30 juli kenbaar maken per mail op solliciteren@welzijnwestbetuwe.nl o.v.v. Consulent Ouderen. Reacties zonder motivatie worden niet in behandeling genomen.