Solo

Eenzaamheid is een van de grote thema’s binnen het welzijnswerk. Het is heerlijk om af en toe alleen te zijn. Alleen zijn kan helpen om te ontspannen en te ontstressen. Alleen is echter nog niet eenzaam.

Zo ben ik op dit moment een paar dagen alleen op vakantie in Rome. Het helpt om alles even los te laten en lekker je eigen ding te doen. Bijvoorbeeld iedere dag pizza eten, doelloos rondlopen, alleen ontbijten aan het eind van de ochtend en ieder telefoontje dat binnenkomt, wegdrukken. En heel soms voel ik me dan ook een beetje eenzaam. Terwijl ik door een miljoenenstad als Rome loop, versta ik niets van wat er om me heen gezegd wordt. Niemand kijkt op als ik langskom, en degenen die wel contact willen maken, proberen me iets te verkopen. Daar kijk ik dan maar weer langsheen. Dan voel ik me eenzaam, terwijl ik toch aantoonbaar niet alleen ben.

En dan merk je dat eenzaamheid alleen oké is, als je weet dat het die 360 overige dagen van het jaar anders is.

Marco van Westerlaak
Directeur-bestuurder