Beweegactiviteiten voor senioren

Meer Bewegen voor senioren

Onder begeleiding van gediplomeerde MBvO-docenten zijn er wekelijks beweeglessen. Tijdens deze lessen worden gedurende één uur allerlei beweegoefeningen gedaan, met als doel het lichaam fit te houden. Er zijn MBvO lessen in Hellouw, Varik, Ophemert, Tricht, Geldermalsen en Meteren.

Koersbal

Koersbal lijkt enigszins op Jeu de Boules, maar wordt binnen op een speciale koersbalmat beoefend. Gegooid wordt met aparte ballen waarvan het zwaartepunt niet in het midden zit, dit levert een roterende beweging op. Je kunt deelnemen aan koersbal in Geldermalsen en Waardenburg.

Yoga

Yoga is niet prestatiegericht en is daarmee uitermate geschikt voor ouderen. Yoga is helend en je leert bewegen binnen je eigen grenzen. De oefeningen zijn rustig, niet te lang en niet te zwaar. Yoga vindt plaats in Geldermalsen.

TennisFit 55+

Een aantal tennisverenigingen in West Betuwe heeft samen met Welzijn West Betuwe de handen ineen geslagen. Vanaf heden verzorgen wij speciaal voor jou als 45+’er een compleet programma, zodat je zo lang mogelijk fit en blessurevrij kunt genieten van tennis. TennisFit wordt op verenigingen in Ophemert, Varik, Haaften en Rumpt gehouden. Meer informatie

Beweegoverzicht Lingewaal en Neerijnen

Van alle beweegactiviteiten voor senioren die buiten Welzijn West Betuwe vallen, is er een overzicht gemaakt voor het gebied van (voorheen) Lingewaal en (voorheen) Neerijnen.

 

Bekijk de agenda voor data, tijden en locaties.

Meer informatie:

Els Verweij de Geus
Sociaal werker