Home » Beweeg meer, eet gezond!

Beweeg meer, eet gezond!

Iedereen wil fit en gezond zijn. Leuke dingen doen, je goed voelen en lekker bewegen. Daar word je blij van! Het project ‘Beweeg meer, eet gezond’ stimuleert meer bewegen en gezond eten. Dat doen we door verschillende beweegactiviteiten voor kinderen te organiseren. Deze zijn in Vuren, Herwijnen, Hellouw, Haaften en Tuil. Natuurlijk mogen ook ouders, broertjes, zusjes, opa’s, oma’s, juffen en meesters ook meedoen.

Zoek de plaatjes en doe mee met de Wandelbingo!

De wandelbingo moedigt heel het gezin aan om een frisse neus te halen. Aan de hand van plaatjes op een bingokaart zoek je verschillende voorwerpen op jouw wandelroute. Ook wethouder Ton van Maanen heeft direct een wandel bingokaart gedownload. “Ik vind het belangrijk om in beweging te blijven. Daarom wandel ik regelmatig. De wandelbingo maakt wandelen voor kinderen en kleinkinderen interessant. Door voorwerpen te zoeken en af te strepen op de bingokaart”. Download de bingokaarten hieronder en ga direct aan de slag:

Wandelbingokaart 1

Wandelbingokaart 2

Wandelbingokaart 3

Fitgaaf!

Vanaf september 2020 begint op diverse scholen en kinderdagverblijven in de bovengenoemde kernen, de interventie FitGaaf! Dit is een interventie van 4 weken over gezond eten, drinken en bewegen. De interventie vindt plaats in de kleuterklassen (groepen 1 en 2) en bij de kinder- en peuteropvang (leeftijd 2-4 jaar). De buurtsportcoach van Welzijn West Betuwe zal de interventie begeleiden. De interventie wordt geopend op een sportieve ochtend op het schoolplein of speelplein. Daarna krijgen alle kinderen in de klas/groep uitleg over FitGaaf! en krijgen ze een pakketje met een kalender en stickervellen mee naar huis.

Het werkt heel simpel: de kinderen plakken thuis op de FitGaaf!-kalender een sticker voor elke gezonde actie die ze die dag hebben gedaan. Zo kunnen ze op speelse manier zien hoe goed gezond eten, drinken en bewegen nu al gaat en wat er misschien nog iets beter kan. En er is een speciaal deel voor stickers voor papa, mama, opa of oma. Eén van hen mag actief meeplakken. Elke sticker heeft zijn eigen betekenis. Tijdens de 4 weken FitGaaf!, is het mogelijk om een aantal keer in de week reminders voor het plakken van de gezonde stickers te ontvangen. Steeds met korte berichtjes met extra informatie en tips over gezond eten, drinken en bewegen. Wil je deze berichtjes op je mail ontvangen? Geef je dan op via www.fitgaaf.nl/ouders. Na 4 weken sluiten we de interventie weer in de klas of groep af. De kinderen nemen daarbij de kalenders weer mee terug naar de klas of groep.

Meer informatie is te vinden op www.fitgaaf.nl of via de buurtsportcoach.

Evaluatie

Deze enquête gaat over de evaluatie van de FitGaaf! kalender. Fijn dat je mee wilt doen! Met jouw bijdrage kunnen we ons verder ontwikkelen op het gebied van een gezonde leefstijl. Hartelijk bedankt voor de deelname aan deze enquête. Klik hier.

Meer informatie?

Tim van Zanten
Buurtsportcoach