Benefietdiner Lions Club Rivierenland

Op zaterdag 25 maart 2023 was het zover: het Benefietdiner van de Lions Club Rivierenland. Welzijn West Betuwe ondersteunde het diner. 

Gezonde voeding in West Betuwe

Met onder andere het thema ‘Voedselvoorlichting voor de jeugd in Rivierenland’ willen de Lions zich de komende jaren profileren. Eten is een basisbehoefte en een dagelijks terugkerend item voor iedereen. Het is een sociale activiteit met het gezin, vrienden en anderen uit je omgeving. Eten is beleven, elkaar ontmoeten.

Gezonde voeding past goed in onze regio, West Betuwe, met grootschalige en hoogwaardige productie van fruit en groenten. De komende jaren zal de opbrengst van de evenementen van de Lions dan ook gaan naar voedselvoorlichtingsprojecten voor de jeugd in Rivierenland.

Activiteit

De Lions Club Rivierenland heeft samenwerking gezocht met Welzijn West Betuwe en ondersteunt het project ‘Dat SMAAKT!’. Dit houdt in: lessen over gezonde voeding in de groepen 3 t/m 8 van de basisscholen, naschoolse cursus kinderkoken en (hopelijk) doorstromen naar lokale kinderkookclub. Het doel van deze activiteiten is het bevorderen van een gezonde leefstijl en een gezond gewicht onder de kinderen. De Lions Club Rivierenland draag bij door financiële ondersteuning en materiaal. Welzijn West Betuwe is verantwoordelijk voor de uitvoering van deze activiteiten.

Lions Club Rivierenland en Welzijn West Betuwe

Welzijn West Betuwe en de Lions werken inmiddels zeven jaar samen om kinderen van de basisscholen in Rivierenland bewust te laten worden van gezonde voeding. Door middel van voedingslessen, kooklessen en koken voor verschillende doelgroepen komen de kinderen in aanraking met gezonde voeding. Inmiddels zijn er twee kinderkookclubs opgericht waar de sterren van de hemel gekookt worden. Twaalf koks in de dop hebben tijdens de benefietavond een heus sterrendiner bereid.

Het Benefietdiner

De voorbereidingen voor het diner gingen op tijd van start. De kinderen waren om 13:00 uur aanwezig bij de Leidsche Hoeven. Na een korte instructie zijn de twaalf koks direct de keuken ingegaan om een heus diner te bereiden. Er werden subgroepen gemaakt: zo was iedereen verantwoordelijk voor zijn/haar eigen gerecht. Vervolgens werden eerst alle gerechten zo veel mogelijk voorbereid.

Rond 18.00 uur werden de gasten verwacht. We liepen goed op schema, maar de hoofdgerechten moesten nog klaargemaakt worden… Toch was er geen enkel moment sprake van stress.  Het leek net of de kinderen al jaren in de horeca meedraaien. Van het bakken van de entrecote, tot het uitserveren van de drankjes: de kids hadden alles binnen no-time onder de knie!

De Lions en Welzijn West Betuwe kijken terug op een fantastische avond waarbij de kinderen zich dubbel en dwars hebben bewezen als ware chefkoks. Ook vanuit de gasten klonken er zeer positieve geluiden.

Tot volgend jaar!

Meer informatie?

Jeroen Vuurens
Buurtsportcoach