Alzheimer Trefpunt West Betuwe toont ontroerende film

Het Alzheimer Trefpunt ondersteunt mantelzorgers en iedereen die te maken heeft met dementie graag met praktische informatie. Daarbij wil het hen de gelegenheid bieden om ervaringen met anderen uit te wisselen. Welzijn West Betuwe verzorgt voor gemeente West Betuwe de coördinatie van het Trefpunt.

Op woensdag 29 november zal, in samenwerking met Stichting Lingefilm, de film Supernova van regisseur Harry Macqueen worden getoond, waarin het leven van liefdeskoppel Sam en Tusker op zijn kop komt te staan als het gevolg van dementie. Je bent van harte welkom bij deze ontroerende film. Na de voorstelling is er gelegenheid om met elkaar na te praten, eigen ervaringen te delen of vragen te stellen. Er zijn (zorg)professionals aanwezig. Uiteraard is er tijdens dit moment ook ruimte om vragen te stellen over het Odensehuis West Betuwe voor een wekelijks moment van ontspanning, gezelligheid en samenkomen voor mantelzorgers en mensen met beginnende dementie.

De film: Supernova

Sam en Tusker zijn al 20 jaar samen en trekken in een camper door Engeland. Ze bezoeken familie, vrienden en plaatsen uit hun verleden, maar het is geen gewone vakantie. Deze tijd die ze samen hebben is het belangrijkste in hun leven geworden. Tusker’s dementie is de laatste jaren erger geworden en de reis door het verleden moet ruimte maken voor een onzekere toekomst. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en hun liefde biedt geen vanzelfsprekende oplossing meer. Ze moeten zich afvragen wat het betekent lief te hebben in de schaduw van een ingrijpende ziekte. De film registreert, informeert, ontroerd en geeft herkenning, maar dramatiseert niet.

Aanmelden

Ga voor meer informatie over de film en/of aanmelden naar het evenement in onze agenda.

Meer informatie?

Leonie Bathoorn
Consulent ouderen