13 november: Hoofd leeg en gaan!

Activiteiten voor jonge mantelzorgers

Een vader die ziek is, een broertje met ASS, een moeder met een depressie…. Misschien herken jij je niet in het woord “mantelzorger” maar wel in de omschrijving. Jij hebt in jouw gezin een grotere “taak” dan standaard is. Je doet meer in huis of er is veel “rekening houden met”. Voor jou is het misschien normaal en logisch maar dat zegt niet dat het niet bijzonder is. De gemeente West Betuwe wil graag laten weten dat er waardering is voor wat je allemaal doet.

Van maandag 8 november t/m zaterdag 13 november is het de Week van de Mantelzorg. Tijdens deze week worden er verschillende activiteiten speciaal voor mantelzorgers georganiseerd. Ook voor jonge mantelzorgers zijn er leuke activiteiten. Op zaterdag 13 november staat boogschieten en reuzenyenga op de agenda en ook kunnen jonge mantelzorgers op die dag een toffe tour langs de Linge op een e-cruzer maken.

Dit kan een leuke gelegenheid zijn om nieuwe mensen te leren kennen of met mensen in gesprek te gaan over jouw rol als “mantelzorger” Heb je daar nu helemáál geen zin in, geef je dan op sámen met iemand. Een leuke activiteit samen met je vriend, vriendin, broer, zus, neef of nicht.

Meld je snel aan voor één van deze activiteiten via de website!

Meer informatie:

Anne van Steijn
Consulent mantelzorg