Home » Nieuws » Senioren » Sport & Cultuur thuisprogramma

Vanwege alle coronavirus maatregelen zitten we momenteel veel thuis. Omdat de buurtsport -en cultuurcoaches jullie toch nog van dienst willen zijn, uploaden wij elke dag verschillende sport & cultuur challenges. Want wat is er leuker dan lekker bezig zijn met sport en cultuur?


Vrijdag 27 maart met buurtsportcoach Esther Zwart

Jeugd:
Onze top judoka Esther leert jullie twee judospelletjes voor in de huiskamer. En denk eraan…handen wassen!


Donderdag 26 maart met cultuurcoach Nathalie Gerrits – van den Hof

Jeugd:
In het Digitale Klaslokaal van het Concertgebouw Amsterdam en 123zing luister je naar verschillende natuurgeluiden en leer je hoe je muziek kunt maken met takken en bladeren. Kijk hier voor meer informatie. Genoeg lessen voor kinderen van groep 1 t/m 8, gratis!

Volwassenen/Senioren:
Momenteel zijn er natuurlijk geen concerten in het Concert Gebouw van Amsterdam. Gelukkig heeft het Concert Gebouw hier iets op bedacht. Ze hebben concerten online gezet! Geniet thuis mee van prachtige muziek. Luister hier snel.


Woensdag 25 maart met buurtsportcoach Stef Ranshuijsen

Jeugd:
De Wasmand Mik Challenge! Ik zie je denken wat? Ja, de Wasmand Mik Challenge! Bekijk snel het filmpje en ga thuis aan de slag.

Bekijk hier: de Wasmand Mik Challenge

Support your locals:
Ben jij ook opzoek naar een leuke thuis work-out als de kinderen op bed liggen? Of wil je samen met je kinderen flink zweten? Crossfitt Geldermalsen zet elke dag een nieuwe work-out online. Support your locals.

Kijk dan op instagram of facebook


Dinsdag 24 maart met cultuurcoach Gabri Wijnakker

Jeugd:
Gabri Wijnakker is theaterdocent en cultuurcoach bij Welzijn West Betuwe. Normaal gesproken geeft hij theaterlessen op scholen, maar nu zijn er lessen voor kinderen thuis waarmee zij leren improviseren, presenteren, samenwerken en luisteren naar elkaar! In deze video krijgen kinderen een theateropdracht waarbij hun hersens op een andere manier geprikkeld worden dan bij het reguliere schoolwerk. Een prachtige aanvulling op de opdrachten die de kinderen van hun juf/meester krijgen. Deze opdracht zorgt voor afwisseling, doe mee met deze enthousiaste opdrachten! Succes en veel plezier!

Bekijk hier de theateropdracht!

Volwassenen/Senioren:
De hele week zitten we al thuis, tegen de kamerplanten aan te kijken. Daarom hier de workshop ‘Kamerplanten tekenen’. Tijd om de mouwen op te stropen.

Instructies: Teken een kamerplant!


Maandag 23 maart met buurtsportcoach Dave van Veghel

Jeugd:
Doe vandaag mee met de SchoenFlipChallenge! Hoeveel schoenen krijg jij op de tafel gemikt? En lukt dat ook met de andere voet? Zin om nog meer te rennen? Loop dan tussen elke schoen door de trap op en af of ren naar de andere kant van de tuin!

Kijk hier de SchoenFlipChallenge

Senioren:
Streep jij deze week de hele bingokaart af?